• Súhlasy k prekladom Watermelonsmellinfellon

Žiadosť poslaná 3.8.2026Hi Watermelonsmellinfellon! I'm writing on behalf of hpkizi.sk/hpfanfiction.cz, a Czech/Slova...

Jimmi pred: 2 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Treba napísať komentár pod poslednú kapitolu pred tými zablokovanými, potom ťa systém pustí ďalej.

solace pred: 3 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Ahoj, citam fallout, jsem registrovaná a u kapitoly 19-22 mi háže: Bohužiaľ, nemáte prečítanú (okomentovanú) predchád...

Misa pred: 3 týžd.
  • Hľadám poviedku Hledám povídky

Luci.e.n mala v pláne preložiť "Pet Project", ale ten oznam je starý už šesť rokov.Neviem o tom, že by tú kapitolovku...

solace pred: 2 mes.

Ahoj, nebyl Pet project i přeložený?

fido pred: 2 mes.
  • Trochu nostalgie harrypotter.cz 2005

Měl i úžasné fórko, které možná i někde dohledám archivované (bylo na potterweb.cz - který byl v podstatě web, co nav...

Blanch pred: 2 mes.

Hm, v tom čase som asi kúpila synovi prvé dva diely a ostali nepovšimnuté až do 2008... Ďakujem za upozornenie, nevi...

Jimmi pred: 3 mes.

2005 dokonce ještě není start, já jsem se na tomto webu registrovala nějak v lednu 2003 a hned jsem na něm vydávala s...

Blanch pred: 3 mes.
  • Dramione From Wiltshire, With Love

Osobně jsem příběh nečetla, jelikož nemám tak dobrou znalost angličtiny, ale přimluvila bych se též na překlad. Četla...

Dracomila1234 pred: 3 mes.

AI nie je dobrá na vyhľadávanie fanfiction poviedok. Často si vymýšľa, napríklad k správnemu názvu priradí nesprávneh...

solace pred: 4 mes.
Diskusné fórum
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.
    ut okt.27.2009 - 08:15  
    Na stránce léta jsme naťukli problém jména nejen Kazisvěta/Hostiliana Snapea, ale také naší milé doktory Milé.

Mně osobně přijde podivné, když je "Marsha Milá", zvlášť pokud výslovnost je [Marša] - tedy jestli to tak je... :wink:

Osobně by se mi líbilo důkladnější počeštění, co taková "Maryša Milá"? Bylo by to i s nezvyklou asociací milé Maryši...

Tedy, vím, že mně bude milovat zvláště naše beta Tersa - taky jsem si mohla vzpomenout s touto otázkou před překladem kapitol, v níž doktorka vystupuje - ale nedalo mi to.

Za projevené názory předem děkuji.
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Ahoj,
    nebol to Kazisvět?

A som za Maryšu Milú (bude sa z toho dať urobiť Maryška zlatá, Maryšisko jedno hnusné... ) :evil:
  • Elza
    Level 3

Děkuji Jimmi za postřeh o Kazisvětovi: už jsem to opravila. Jak jsem se soustředila na to ostatní, tak mi to uteklo. :oops:
    Právě, že s Marshou se blbě pracuje - a situace, kdy ji Harry osloví jako "dr. Milou" a ona odvětí "říkej mi Marsho", mi přišla jazykově úplně směšná... smile
    Ještě jsem zvědavá, co na to ostatní. (A jestli to nebude mít za následek, že s ní Snape bude bát jít na kafe. tongue ) Zvlášť Tersa - ta by to musela opravit ve všech už přeložených kapitolách... :oops:
  • Jimmi
    Main Admin

Toho by som sa nebála a dokonca ani nemusela. Pri finálnej úprave sa to len vo worde skontroluje a nahradí. To by som kľudne nechala až na betu CJ. Ale od Tersy netrpezlivo čakám tretiu kapitolu.

Takže ak to Tersa schváli, prvé dve skontrolujem ja a na ostatné upozorním ladyF. Vo worde sa to fakt opravuje ľahšie ako tu.

PS. a jasne, opravíme aj Leto, len sa musíme dohodnúť. A platí ten Kazisvět?
    Tiež sa to ľahšie skloňuje.
  • Elza
    Level 3

Já jsem rozhodně za Kazisvěta. Teď v poslední půlkapitole byl skloňovaný dost často. Určitě se vyskytne i v Rodině, bude to třeba ohlídat.

Čtu si teď 1. kapitolu pokračování OH - je tam dost překlepů. Hodlala jsem co najdu hodit do komentu, nebude to vadit?
  • Jimmi
    Main Admin

Vadiť to nebude, ale ak si to hodíš do wordu, rovno opravíš a pošleš, bude lepšie. A to už prešli dvaja ľudia! To im nič nevyčítam, chápem to. A dík.
  • Janka
    Level 1
    príspevkov: 25

Maryška by byla super. Jen ten Kazisvět se mi nelíbí. Mám raději Hostiliana - možná proto, že jsem si ho už zažila. Tož toť můj vlasní názor.
  • Elza
    Level 3

Když už jsme u toho počešťování - už mne nebaví vypisovat 'Daphne Greengrassová', takže alespoň křestní jméno této slečny od 17. kapitoly píšu v běžnější a původnější podobě 'Dafné'.
    (Pokud mne bude dál rozčilovat, udělám z ní Trávníčkovou! :wink: - I když asi ne, to se mi k ní nehodí...)
  • ladyF
    Level 2
    príspevkov: 102

Hostiliana jsem myslím někde v prvních dvou kapitolách zahlédla, takže tam bude potřeba opravit. Takže zatím si mám dávat bacha na Kazisvěta, Maryšu a Dafné?
    Ještě ke Kazisvětovi... nebyly v Roku v erbu Snapeů iniciály H.S.? Vím, že tehdy mě to zarazilo, protože v dalších kapitolách to byl Kazisvět. Ale možná už je to opravené
  • Jimmi
    Main Admin

Ahoj,
    zatiaľ sme odsúhlasili len Maryšu.

Toho Hostiliána je tam podľa mňa viacej.

A prekladať Dafné som ešte nevidela. Ale ak sa dohodneme, začnem to používať aj u seba.