"Theo's coming at eleven-thirty," Draco answered for her. "I'm sure he was hoping it would run into lunch so he could sweet-talk her into going out with him. I told him you were easy. Not on the eyes, or to work for, mind you."
že si ľahká? Ešte že sa pre teba ľahko nepracuje, to chápem, ale že nie je ľahká na pohľad? easy môže mať priveľa významom, hľadám ten správny. Dík
Myslím, že naráží na to, že si Theo nemyslel, že bude tak jednoduché ji ukecat na schůzku/rande (KONTEXT?!). Je to hezká slovní hříčka... "Říkal jsem mu, že nebudeš mít problém. Možná s váhou nebo s podřízenými, ale ne s ním." (Ty si s tím nějak hezky poradíš, tohle je moc ostré, Draco tak uštěpačný není.) easy on the eyes = hezká easy to work for = dobře/snadno se pod tebou pracuje be easy = nedělat problémy, nebýt žádný oříšek...
"I figured you were easy, Granger, but not that easy," Draco drawled as soon as they were gone. "You better clarify that remark." "There's no way you and Theo spent four hours talking about werewolves. I know Theo's smooth, but I thought you'd be a little harder to catch. I'm disappointed in you, really."
Úspešne sa mi podarilo zakamufľovať to hore so slovíčkom mäkká, ale asi sa vrátim k ľahká... Blé
:D Je to tvůj překlad. Kdyby v češtině o ní řekl, že je to lehká holka, tak jí vlastně řekl, že je děvka, co dá každému, to on neřekl. Mně by nevadilo to s tím 'není žádný oříšek k rozlousknutí' - stejně všichni víme, na co se naráží, nebo to s tím, že nemá s ničím žádný problém(ve významu zábrany). Však uvidíš, jen mi přijde, že kdyby ji Draco označil přímo za děvku, tak by ničemu nepomohl. "To je moc i na něj".
alebo niečo ako ústupnícka/dá sa tvarovať/manipulovať "I figured you were easy, Granger, but not that easy," Draco drawled as soon as they were gone. "Myslel som si, že sa tebou dá ľahko manipulovať, Grangerka, no nie až tak veľmi......