Tak ono je to s těmi jmény cizího původu všeobecně tak, že většinou existuje při skloňování více možností, aniž by některá z nich musela být vyloženě nespisovná. Nakonec je to hlavně o vkusu, kodifikační příručky taky nemusejí mít vždy poslední slovo. (Nechápu, proč tvary Dafné bez Dafny do té tabulky vůbec dávali, pochybuju, že našli dost výskytů v autentických textech, aby to opravdu mohlo konkurovat nesklonným tvarům).
Draca ovšem opravdu oslovovat Malfoyi, už jen kvůli výslovnosti, jak připomněla Elza.
:D Kočky, já jsem se tu válela smíchy u celé diskuse. Nicméně arabesčina věta je bezkonkurenční, tu si snad někam napíšu! :lol: Ale jinak jsem ráda za tu citaci z Medkova překladu, protože u toho Malfoy(i) jsem se taky občas zarazila, aspoň tedy máme nějaký pevný bod ve vesmíru. Pro mě je ovšem ještě horší "Weasley", zejména ve 3. pádě, tam chci pořád psát "Weasleye". Normálně jsem si musela udělat tahák s kompletním skloňováním a při překládání do něj mrkám. Nakonec to stejně obvykle zachytí až beta.