• Fórum překladatelů Legilimens

Tiež som uvažoval nad "legilimentik" - myslela som, že ako základ slova je legilimen-. Ale páčilo sa mi legiliment. Z...

Key pred: 1 mesiac

Ja som to niekde mala... legilimantik, niečo také. Ak vymyslíte niečo iné, dám to slovníka, "Áno, legilimantik je ti...

Jimmi pred: 1 mesiac

Ahojte, trápim sa s pojmom "legilimens" v nasledujúcej vete: ...legilimency dragged the victim through the mind along...

Key pred: 1 mesiac
  • Súhlasy k prekladom Kirby Lane

Povolení obdrženo 19. srpna 2024.

Lupina pred: 1 mesiac
  • Voľné preklady a návrhy na dokončenie Návrh na překlad - Nobody cared

anizne napísal ...Ahoj, nevíš jestli je tato povídka i někde jinde než na fanfiction? Nemám počítač ale tablet, a ten...

Libbi pred: 1 mesiac

Ahoj, nevíš jestli je tato povídka i někde jinde než na fanfiction? Nemám počítač ale tablet, a ten mi tuto stránku n...

anizne pred: 1 mesiac
  • Hľadám poviedku Snamione

Preklady jednorazoviek od deniceV utajení

Libbi pred: 2 mes.
  • Hľadám poviedku Hledám povídku Tajemství je ve vypravění (případně jiná drrary)

Ahoj. Nevím, jestli je tenhle dotaz aktuální. Povídka Tajemství je ve vyprávění je zde https://alceacara.blogspot.com...

Lupina napísal : Toto určitě bylo přeloženo (nevím, jestli celé). Překladatelka Ajka13, takže spíš by se mohl ozvat ...

Měla přeložených pár kapitol, ale to už je moc roků, co toho nechala, nepokračuje v překladu, ani nereagovala na zprávy.

anizne pred: 2 mes.
Diskusné fórum
  • hilda
    Level 1
    príspevkov: 2
    Členom od: pred: 15 rok.

Ahojte, zaujala mě povídka, která má tři části Resonance, Revolution a Resolution - třetí část není bohužel přeložená. Myslím, že jde o pěknou povídku a je škoda, že není přeložená, takže pokud by v budoucnu někdo přeložil pro ty, kteří nejsou tak zdatní v ANJ budu ráda. Povídka je docela dlouhá.

https://www.fanfiction.net/s/3470741/1/Resolution
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 917
    Členom od: pred: 16 rok.
    pi mar.18.2022 - 10:39  Jimmi

Ale to je predsa preložené, nie?

https://hpff.wgz.cz/rubriky/corcaroli/revolution

Keďže posledná aktivita na tom webe je z 2011, nejaká dobrá duša by mohla dať všetky tri časti do wordu. 

Nezačalo sa to prekladať už u issis? Je mi to hrozne povedomé. Ak máš aj iné linky, daj vedieť. 

• hilda
    Level 1
    príspevkov: 2
    Členom od: pred: 15 rok.

Ahoj, přeložené jsou první dvě části, ale třetí Resolution jsem nenašla.
  • Lupina
    Admin
    príspevkov: 116
    Členom od: pred: 13 rok.

K Resolution - na ffnet není dokončené, nebo aspoň to jako dokončené není označené. Ale dá se najít po kapitolu 86 na livejournal. Kdysi jsem nad překladem uvažovala, protože první dvě části jsem četla už asi třikrát, ale ta délka mě odrazuje. A navíc jsem to ještě nečetla ani v originále, tak nevím, kam se ubere děj.
  • Jimmi
    Main Admin
    pi mar.18.2022 - 22:23  Jimmi
    hilda LAN_WROTE ...

Ahoj, přeložené jsou první dvě části, ale třetí Resolution jsem nenašla.
    Díky, moja chyba, tie názvy sa pletú. Ale keďže mám už menšiu paranoju z tretích dielov, tak asi nie. Ale vidím že autorka je rovnako "postihnutá" ako Barb pri trojke Hada. 
  • klaudiasmelkova
    Level 1
    príspevkov: 1
    Členom od: pred: 6 rok.

Preklady Resonance a Revolution nemôžem nájsť, webgarden je ukončený. Nemá ich niekto? V origináli si to neprečítam, keďže neviem aglicky.
  • avisavis
    Level 1
    príspevkov: 1
    Členom od: pred: 10 rok.

Mám Revolution i Resolution. Ozvi se na avisavis@seznam.cz
    Mám i Harryho nový domov a Harryho prvý trest od Dobby.
  • Jimmi
    Main Admin

Autorku našli nanovo na:

https://archiveofourown.org/works/50253616/chapters/126938041

ide o revidované vydanie originálu

s pravdepodobnosťou dokončenia 3. dielu