• Súhlasy k prekladom Watermelonsmellinfellon

Žiadosť poslaná 3.8.2026Hi Watermelonsmellinfellon! I'm writing on behalf of hpkizi.sk/hpfanfiction.cz, a Czech/Slova...

Jimmi pred: 3 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Treba napísať komentár pod poslednú kapitolu pred tými zablokovanými, potom ťa systém pustí ďalej.

solace pred: 3 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Ahoj, citam fallout, jsem registrovaná a u kapitoly 19-22 mi háže: Bohužiaľ, nemáte prečítanú (okomentovanú) predchád...

Misa pred: 3 týžd.
  • Hľadám poviedku Hledám povídky

Luci.e.n mala v pláne preložiť "Pet Project", ale ten oznam je starý už šesť rokov.Neviem o tom, že by tú kapitolovku...

solace pred: 2 mes.

Ahoj, nebyl Pet project i přeložený?

fido pred: 2 mes.
  • Trochu nostalgie harrypotter.cz 2005

Měl i úžasné fórko, které možná i někde dohledám archivované (bylo na potterweb.cz - který byl v podstatě web, co nav...

Blanch pred: 2 mes.

Hm, v tom čase som asi kúpila synovi prvé dva diely a ostali nepovšimnuté až do 2008... Ďakujem za upozornenie, nevi...

Jimmi pred: 3 mes.

2005 dokonce ještě není start, já jsem se na tomto webu registrovala nějak v lednu 2003 a hned jsem na něm vydávala s...

Blanch pred: 3 mes.
  • Dramione From Wiltshire, With Love

Osobně jsem příběh nečetla, jelikož nemám tak dobrou znalost angličtiny, ale přimluvila bych se též na překlad. Četla...

Dracomila1234 pred: 3 mes.

AI nie je dobrá na vyhľadávanie fanfiction poviedok. Často si vymýšľa, napríklad k správnemu názvu priradí nesprávneh...

solace pred: 4 mes.
Diskusné fórum
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

"Oh, Malfoy, I bet I'll have plenty of grunt work for you tomorrow after you get back from your inspection. There's got to be something left in the office to alphabetize, and I just know there's a stack of boring correspondences with your name on it."
    He turned away from the door and quirked an eyebrow at her. "Joy. I'll be sure to wear my fancy robes."
    "And won't you look dashing," she deadpanned.

fancy dress je maškarný kostým, ale fancy robes sa používa aj ako elegantný habit.

Určite sa na to vyobliekam.
    No nebudeš vyzerať úžasne? - lenže to mi nesedí na to "And" a v Aj je to bez otáznika.
    Alebo:
    Určite si oblečiem maškarný habit (predtým hovorí o zábave, takže by to sedelo)
    Ale potom nebudeš vyzerať švihácky,

Díky, mám problém s významom...
  • Morgana
    Level 1
    príspevkov: 79
    Členom od: pred: 14 rok.

to bude určite maškarný kostým. a s tým and si nelám hlavu, je to obyčajné zvolanie , i keď bez výkričníka "To budeš vyzerať ako priadny švihák/elegán!"
  • Jimmi
    Main Admin

Čo máme rovnaký slovník? Aj s tou fúriou aj švihákom? grin grin
    Na tom druhom mi vadí, že by ho tak vlastne pochválila...
  • Morgana
    Level 1
    príspevkov: 79
    Členom od: pred: 14 rok.

ale ona ho predsa nepochválila - je tam poznámka deadpanned - čiže to povedala sucho/bezvýrazne - robila si srandu wink
  • Rapidez
    Level 2
    príspevkov: 133
    Členom od: pred: 17 rok.

:D V češtině by to bylo takové to obvyklé škádlení - Prima, tak to abych si vzal svoje nejlepší šaty. - 'No to budeš vypadat náramně,' podotkla suše.
  • Jimmi
    Main Admin

:D V češtině by to bylo takové to obvyklé škádlení - Prima, tak to abych si vzal svoje nejlepší šaty. - 'No to budeš vypadat náramně,' podotkla suše.

180b826b4e="Rapidez"

Jo, tento význam sa mi páči viacej... grin Preto to špekulovanie.
  • Rapidez
    Level 2
    príspevkov: 133
    Členom od: pred: 17 rok.

Já miluju tyhle uštěpačné poznámky a hrozně mě baví i tohle naše fórum - mám angličtinu opravdu ráda a je pro mě relax, když můžu zaměstnat hlavinku nějakým neotřelým anglickým obratem. smile A že jich UL má, a koukám, že Keď sa chce také. grin
  • Jimmi
    Main Admin

Vyriešila som to nakoniec takto:

"To bude zábava. Určite sa na to parádne vyobliekam."
    "No to potom budeš fakt vyzerať náramne," odtušila s kamennou tvárou.

Dá sa to tiež obojako pochopiť, aj parádne aj parádne v úvodzovkách grin

Hm, hm, ja to milujem tiež. Aby si nepovedala, dostaneš aj lahôdku z inej poviedky. Ďakujem obom za pomoc