"I'm Hermione's liaison at the Ministry for the Control of Magical Creatures. (predstavuje sa jeden z Hermioniných kolegov)
Ministerstvo pre kontrolu magických stvorení neexistuje, nie? Len Ministerstvo mágie s Oddelením na kontrolu MS. liason je spojka, prostredník, alebo styčný dôstojník. Nepatrí to k tomu for the CMC?
Do promise we'll be taking a trip to the House of Old Elves, Granger. If I don't get to see a live re-enactment of that Black elf's escape from the inferi, it'll break my heart."
Prečo mám dojem, že to má niečo s divadlom alebo múzeom - je to narážka na Kratchera, nie? Snemovňa mi skrátka nesedí. Díky
Do tretice. "Merlin, even Weasley gave up on you? Sorry, Granger, I had no idea you couldn't even keep that on the line." Draco sa posmieva Hermione. On the line je niečo ohrozené... priveľa významov... niečo ako, že ani to nedokážeš udržať na trati? V chode?
Ups, ako som to poslala, tak mi to asi došlo. - ešte aj toto sa ti vymklo spod kontroly?
Já bych tu jedničku chápala tak, že funguje jako spojka mezi Hermionou a tím odborem:) Ale nenapadá mi, jak to říct jednodušším způsobem:D S tímhle se u toho hada ještě docela peru...:))
Jediné, čo mi napadá, je nejaký druh "domova dôchodcov" pre vyslúžilých škriatkov, ale to som asi vedľa, však?
"Sorry, Granger, I had no idea you couldn't even keep that on the line" - mi pripadá ako: Sorry Grangerová, ale nenapadlo by ma, že si dokonca ani len jeho nedokážeš udržať...
K té jedničce: Také si myslím, že existuje pouze Ministerstvo magie, které má odbor pro kontrolu kouzelných tvorů, takže ten "liaison" se vztahuje k tomu odboru. A záleží na na širším kontextu, jestli liaison v tomto případě bude někdo, s kým tam úzce spolupracuje/legálně/, nebo někdo, kdo jí tam dělá tajnou spojku. - Jsem Hermioniným kolegou na Ministerstvu, úzce spolupracujeme v oddělení..... - Pracuji na Ministerstvu, jsem Hermionin kontakt na oddělení..... - Jsem také z Ministerstva, Hermionin blízký kolega z oddělení.....
Ke dvojce:
Domov pro přestárlé skřítky, Útulek pro vysloužilé skřítky... ???
Vy ste šikulky. Ešte upresňujem: "I'm Hermione's liaison at the Ministry for the Control of Magical Creatures. I used to work there with her and Robin before they convinced me to come here. "
Hermiona má vlastnú firmu, odišla z ministerstva, toto je jej zamestnanec, ktorý kedysi pracoval na ministerstve. Najviac sa mi pozdáva vysvetlenie od crazyiii - spojka, styčný dôstojník? Mohol by mať dve zamestnania? Našla som vzor: Zúčastňuje sa osobne na filmovaní a je spojkou medzi riaditeľom a režisérom. Takže spojka sa normálne používa.
Tie nápady s prestárlymi škriatkami, čo domovom dôchodcov sú skvelé, jediné čo mi tam nesedí je to "see a live re-enactment of that Black elf's escape from the inferi," Prečo by v takom niečom hrali scénu z jaskyne, kde Kratcher unikol s medailónom?
Díky moc. Viem to zaonačiť, ale rada by som to pochopila.
No, re-enactment znamená také rekonstrukce /události/. Já jsem to pochopila tak, že chtějí navštívit Kráturu, který toho času pobývá v Domově pro staré skřítky a budou se chtít na vlastní oči podívat - v myslánce - na jeho vzpomínku na únik před těmi nemrtvými. Čili podívat se na vlastní oči a zrekonstruovat si okolnosti jeho úniku před.....
Jo, presne. Rekonštrukcia udalostí - preto mi to furt pripomína múzeum alebo sieň slávy - hm, asi som ovplyvnená Nocou v múzeu Jednoducho tú spomienku z neho vytiahli a teraz ju tam prehrávajú. Stále mi to nesedí, ale pre dej to dôležité nie je, čo už. Díky moc
K tomu prvému, liaison je taktiež chápané ako konzultant, čiže je to Hermionin konzultant/spojka z Oddelenia 2. House of Old Elves je aj podľa mňa múzeom. To len na Slovensku je chápanie múzea veľmi úzke, v zahraničí múzeá nie sú nudné výstavy, ale obsahujú aj scénky a rekonštrukcie všelijakých udalostí (viď The London Dungeon) 3. na tento výraz som narazila náhodou, niekto v nejakom fóre sa na túto frázu pýtal- in line/on line znamená- na tvojej strane v zmysle, že súhlasia (súhlas s vysvetlením tigy)