'No...' said Cho. 'I don't know why, I just thought you'd understand... Do you know, I haven't been asked out on a date in two years? 'Scumrfy?' said Ron, losing all control of his tongue 'Prat!' howled Draco to the nothingness 'Either they think I'm destined to be Harry Potter's, or...' Cho looked at her feet. 'I'm just - tired of it. I thought you might understand. 'Or you thought he might hand out some of that weaselish hot stuff you seem to want. 'I - I do,' Ron assured her hurriedly
Tá zvýraznená veta je Dracov komentár k rozhovoru Rona a ČCho. Hot stuff je aj senzácia aj fešák (keďže ide o chlapa).
a prečo nie doslova "horúci tovar" ? myslím, že to bolo myslené tak, že by aj ona chcela kúsok z toho weasleyovského ja neviem.. sexepílu alebo čo, chápeš, že weasleyovci sú horúci tovar medzi tými uvrieskanými dievčatami (viď. Parvati a Lavender), hm? :roll:
Dík, horúci tovar by asi v slovenčine nikto nepovedal. Preklad by bol možno správny, ale neznelo by to dobre. Musí byť na to niečo iné. Skôr si myslím, že je Ron práve na výslní a Draco naráža na to, že sa chce ohriať na jeho sláve, či popularite. No a na to ma nenapadajú správne slová.
Toto je totiž čtivá poviedka, založená na dialógoch, musia plynúť a nad horúcim tovarom by som sa pozastavila v texte aj ja. Keď už tak, tak sa skôr používa horké zboží, priamo čechizmus. Lenže znamená skôr kradnuté veci. Ale dík za snahu Cení sa.