• Súhlasy k prekladom Watermelonsmellinfellon

Žiadosť poslaná 3.8.2026Hi Watermelonsmellinfellon! I'm writing on behalf of hpkizi.sk/hpfanfiction.cz, a Czech/Slova...

Jimmi pred: 2 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Treba napísať komentár pod poslednú kapitolu pred tými zablokovanými, potom ťa systém pustí ďalej.

solace pred: 3 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Ahoj, citam fallout, jsem registrovaná a u kapitoly 19-22 mi háže: Bohužiaľ, nemáte prečítanú (okomentovanú) predchád...

Misa pred: 3 týžd.
  • Hľadám poviedku Hledám povídky

Luci.e.n mala v pláne preložiť "Pet Project", ale ten oznam je starý už šesť rokov.Neviem o tom, že by tú kapitolovku...

solace pred: 2 mes.

Ahoj, nebyl Pet project i přeložený?

fido pred: 2 mes.
  • Trochu nostalgie harrypotter.cz 2005

Měl i úžasné fórko, které možná i někde dohledám archivované (bylo na potterweb.cz - který byl v podstatě web, co nav...

Blanch pred: 2 mes.

Hm, v tom čase som asi kúpila synovi prvé dva diely a ostali nepovšimnuté až do 2008... Ďakujem za upozornenie, nevi...

Jimmi pred: 3 mes.

2005 dokonce ještě není start, já jsem se na tomto webu registrovala nějak v lednu 2003 a hned jsem na něm vydávala s...

Blanch pred: 3 mes.
  • Dramione From Wiltshire, With Love

Osobně jsem příběh nečetla, jelikož nemám tak dobrou znalost angličtiny, ale přimluvila bych se též na překlad. Četla...

Dracomila1234 pred: 3 mes.

AI nie je dobrá na vyhľadávanie fanfiction poviedok. Často si vymýšľa, napríklad k správnemu názvu priradí nesprávneh...

solace pred: 4 mes.
Diskusné fórum
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

'Hey, everybody!' crowed Weasley. 'I have a magic rat!"

'There's a switch,' said Potter, who was leaning against Granger's seat looking at Draco with suspicion.

Draco felt comforted by this scrap of normality in a life gone mad.

Žiaden ani približný význam switch, ktorý by tam sedel som nenašla.

Díky moc.
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Nemůže Harry reagovat na 'rat' ve významu zrádce, vyzvědač, přeběhlík, osoba podlá?
    Krysa! bodl Hamlet do tapisérie...
    Pak by Potterova odpověď doprovázená podezřívavým pohledem mohla být typu... "jaká změna", "to by jeden neřekl..." apod. Teď mě přesné vyjádření nenapadá, třeba si časem vzpomenu.
    Rat má spoustu významů, podobně jako switch - switch je i faleš, ne?
  • Jimmi
    Main Admin

Nie, je to normálny potkan (teda Draco Malfoy vo forme potkana) a pri pokuse niečo napísať, Ron usúdi, že má magické schopnosti (hoci mi nedošlo ako z písmen I AM D, asi len z toho, že vie písať)

Nie je mi jasné to switch. Musí to mať nejaký význam v tom, že jedine Potter sa tu zdá normálny, takže predpokladám, že poprel tú predchádzajúcu vetu s magickým (alebo potkanom).

V najhoršom tam dám, to je kravina, ale... no, chcela som to pochopiť.

Podľa google slovníka (iné mi to ale nenašli) je switch aj chvost, náhla zmena, posun ... preskočiť... nemôže to znamenať, že mu preskočilo? No jo, už moc improvizujem.
  • Elza
    Level 3

Mno, pak si asi Harry myslí, že je to 'spouštědlo', tj. vypínač (spínač)... Prostě že Ron udělal něco, co spustilo potkanovy magické/kouzelné schopnosti. Jako že to bylo to 'správné heslo' (pokud něco řekl), ta 'správná páčka'... apod.

Jako v téhle písni (Hit the Switch)
    Because there's a switch that gets hit
    And it all stops making sense.
    And in the middle of drinks
    Maybe the fifth or sixth
    I'm completely alone
    At a table of friends
    I feel nothing for them
    I feel nothing
    Nothing
    Náhle někdo praštil do vypínače a vše přestalo dávat smysl,
    někdy mezi drinky, tak pátým nebo šestým. A teď jsem zcela sám u stolu plného přátel...
    atd.

Co myslíš?
  • Jimmi
    Main Admin

Cestou na anglinu ma napadlo:

"Na tom bude niečo iné,"

"To bude inak,"

switch ako zmena, atď. Nemohol posúdiť, že bol premenený, to by sme ho precenili...

Najlepšie je, že to kľudne môže byť preklep...
  • Jimmi
    Main Admin

YOU REDHAIRED SOD, I AM
    'Hey, everybody!' crowed Weasley. 'I have a magic rat!.
    'There's a switch,' said Potter, who was leaning against Granger's seat looking at Draco with suspicion.
    Draco felt comforted by this scrap of normality in a life gone mad.
    The world may become flat and the seas may turn to blood, but Potter and I will always hate each other.
    'Hey,' he snapped, 'at least you're not tiny and pathetic and forced to live in Gryffindor and covered in hair and... oh, wait, hang on....
    At least Draco didn't have a scar.

Keď to teraz ladím, napadlo, či to nemôže byť - že je tam zámenka, prešmyčka - v tom texte nad tým. Len neviem aká.
    Draco totiž v tom texte za tým je utešený normálnosťou a tou je, že ho Potter nenávidí. Takže to nejako musí vyplývať z tej vety so switch. SOD bolo hrubým.
    Ale bol by Harry taký múdry?

Ešte existuje - Switching Spell, proměňovací kouzlo, vymieňacie zaklínadlo, ale zase... bol by na to prišiel Harry a prečo by to súviselo s nenávisťou?

Jé, toto si musím poznačiť:
    A word describing a girl who has the characteristics of a Slut, Whore, and a Bitch. (S)lut + (W)hore + B(itch) = SWITCH.
  • Elza
    Level 3

http://onlineslangdictionary.com/definition+of/switch

To asi moc nepomohlo, co...??? :roll: :lol:

Jestli to není něco na způsob:
    "Hele, já mám kouzelnou krysu!"
    "Ale pěkně sprostou," poukázal Potter....

Víš, jestli tím není míněno, že se ta krysa vyjadřuje velice 'hovorově', tedy prostě až sprostě, že nejde pro slovo daleko, vyjadřuje se jak jí tlama narostla... :roll:
  • Level 1
    príspevkov: 7
    Členom od:

Nebo prohlášení v ironickém smyslu: To je ale změna!
  • Jimmi
    Main Admin

Páni, jasne. Ironicky vo význame to je mi novinka, pretože predtým mal Červochvosta. Tak toto si trafila, díky moc!