Mé milé dámy, jsem v háji.... :oops: Tušíte někdo něco o kvalifikaci kouzelnických zločinů? Zatím jsem nevygooglila ani kategorie běžných přečinů u nás mudlů (a pak že kdo se moc ptá, málo googlí :evil: ), a co to může být za slovo začínající písmenem S, to už netuším vůbec...
"You are aware, Miss Granger, that you could be charged with conspiring to conceal a class S magical crime?"
Jediné, co mě napadlo: vážný zločin = serious crime „Uvědomujete si, slečno Grangerová, že byste mohla být obviněna ze spiknutí za účelem krytí zločinu třídy ‚V‘, dle kvalifikace magických provinění?“
... tak už jsem se dočetla, že my máme 4 stupně vraždy, Kanaďani 2 stupně; že trestný čin obecně je dán zlým úmyslem pachatele, ať už je jeho obětí kdokoli, že onen 'zlý úmysl' se dále dělí na stupně dle společenské nebezpečnosti... Ale vše je číslováno, žádná písmenka (maximálně paragrafy).
Tož to mají kouzelníci asi jinak - podobně jako ta jejich písmenka ve škole - tak tam nechám ono 'V', jako vážný trestný čin.
Pokud někdo vymyslí něco jiného, doplním dodatečně. :wink: