Harry's eyes took on a dangerous glitter that both she and, apparently, Malfoy realized he could fully back up.
Malfoy urobil dosť škaredú narážku... a nasleduje táto veta. Nedochádza mi čo k čomu patrí a jediný možný preklad back up mi vychádza ako nazhromaždiť. Buď tam niečo chýba, ale aby to bolo cúvnuť, na čo je tam fully?
Harryho oči nadobudli nebezpečný odlesk, o ktorom si obaja, ona a, očividne, aj Malfoy ... uvedomili, že dokáže (Harry, nie?)
a co něco s naštváním? i když tenhle výraz tam nebyl - http://www.onlineprekladatel.cz/en/back-up get back up→obtěžovat get back up→naštvat have back up→čertit se pay a back up→odplatit pay a back up→vzít zpět put back up→nazlobit put back up→naštvat put back up→dráždit put back up→dohřá tput back up→dopálit
To ma tiež napadlo. Práve som našla, že back up je aj sekundovať. Predtým sa spomínal Ron, kto vie či to nie je, že mohol plne sekundovať Ronovi (ten bol tiež naštvaný)
Nemám po ruke originál, ale ten začiatok som preložila (zvyšok vety už je zmenený): Ronova tvár sčervenela zúrivým odtieňom purpurovej farby, a Harryho oči nadobudli taký nebezpečný odlesk, ktorým, ako si obaja, ona a, očividne, aj Malfoy, uvedomili, mu dokázal plne sekundovať.
Fakt neviem, ale díky PS. Sranda, ten tvoj link - u nás je to onlineslovniky.sk (aspoň podľa designu je to isté). Samozrejme, že som skúšala nájsť aj český, pretože tento je fakt dobrý, ale zmena prípony nepomohla, takže velikánske díky.
Harry's eyes took on a dangerous glitter that both she and, apparently, Malfoy realized he could fully back up.
Malfoy urobil dosť škaredú narážku... a nasleduje táto veta.
4c53cefb04="Jimmi"
http://www.thefreedictionary.com/back+up back up 1. To cause to accumulate or undergo accumulation: The accident backed the traffic up for blocks. Traffic backed up in the tunnel. Idioms: have (one's) back up To be angry or irritated.
...osobně bych řekla, že Harry neměl daleko k výbuchu (hrozilo že vybuchne) - tedy, že byl pořádně naštvaný (technicky: lesk nemohl sekundovat, protože je tam 'he' a ne 'it', věta se tedy týká přímo Harryho - ale jinak je ten Tvůj překlad hezký a významově čistý, tak proč néé).