Sought je minulý tvar od seek, že? To slovo jsme měli nedávno na angličtině. Kromě významu hledat znamená ještě "usilovat o něco" nebo "usilovně se něčeho domáhat". Snad ti to alespoň trochu pomůže :wink:
Práveže mám dojem, že sa to s never s not neguje - Malfoy ho nikdy predtým neignoroval, vždy ho nejako vyhľadal... (vždy si ho nejako našiel...) - takto by mi to zmysel dávalo. Ale díky
Mám dojem, že hovorově se i v angličtině používá víc záporů, ale nenegují se navzájem jako v našich mateřštinách. Vzpomínáš na Pink Floyd? - We don't need no education... :roll: V té tvé větě mi to přijde, jako kdyby ho Malfoy nikdy nenechal na pokoji.
Mám dojem, že hovorově se i v angličtině používá víc záporů, ale nenegují se navzájem jako v našich mateřštinách. Vzpomínáš na Pink Floyd? - We don't need no education... :roll: V té tvé větě mi to přijde, jako kdyby ho Malfoy nikdy nenechal na pokoji.
b720b8172a="Elza"
Presne. preto mi to nikdy nevyhľadal nesedí - t.j. vždy ho nechal na pokoji (neotravoval ho) - hahaha, keď to dám do záporu, vylezie: nikdy nenechal na pokoji (niekde je zrada v logike ale aspoň to významovo sedí )