Nějak mi uniká smysl věty - nebo ty "smysly", které dokážu přeložit, mi nepasují do situace. Překopírovala jsem sem trochu delší úsek, aby to dávalo smysl. Souhrn - je po válce a Hermiona pomáhá najít práci bývalým Smrtijedům propuštěným z Azkabanu. Náhodou se dozví, že zástupce Snapea pro něj odmítl nabídku lukrativní pozice, na kterou by se navíc hodil. Ta věta je až na konci.
"Severus Snape did not want to work for Wizarding Dynamics," Amelia said, giving Hermione one of her shark smiles. "I refused the offer under a different guise as I did not wish to repeat some of Severus's less than pleasant words about Mr Wentworth."
Hermione blinked. She had to admit that it made sense.
"It's not a conspiracy," Amelia told her. "We're not trying to shut out purebloods or anything like that."
"Not all purebloods," Hermione countered. "What about those with the wrong ideas? What about those who fought on the wrong side of the war?"
Amelia leaned forward, her eyes narrowing. "This department has always been fair and has followed every single Ministry guideline. I expected better from you, Hermione. I expect that you would not repeat those walls outside these walls."
Znamená to, že "nebude šířit žádné předsudky" nebo něco v podobném významu?
Po tomhle už následuje jen věta "Hermiona zůstala potichu." a pak je začátek nového odseku. Povídka zde: http://www.fanfiction.net/s/5649256/1/ je to zhruba ve dvou třetinách povídky.