• Súhlasy k prekladom Watermelonsmellinfellon

Žiadosť poslaná 3.8.2026Hi Watermelonsmellinfellon! I'm writing on behalf of hpkizi.sk/hpfanfiction.cz, a Czech/Slova...

Jimmi pred: 2 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Treba napísať komentár pod poslednú kapitolu pred tými zablokovanými, potom ťa systém pustí ďalej.

solace pred: 3 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Ahoj, citam fallout, jsem registrovaná a u kapitoly 19-22 mi háže: Bohužiaľ, nemáte prečítanú (okomentovanú) predchád...

Misa pred: 3 týžd.
  • Hľadám poviedku Hledám povídky

Luci.e.n mala v pláne preložiť "Pet Project", ale ten oznam je starý už šesť rokov.Neviem o tom, že by tú kapitolovku...

solace pred: 2 mes.

Ahoj, nebyl Pet project i přeložený?

fido pred: 2 mes.
  • Trochu nostalgie harrypotter.cz 2005

Měl i úžasné fórko, které možná i někde dohledám archivované (bylo na potterweb.cz - který byl v podstatě web, co nav...

Blanch pred: 2 mes.

Hm, v tom čase som asi kúpila synovi prvé dva diely a ostali nepovšimnuté až do 2008... Ďakujem za upozornenie, nevi...

Jimmi pred: 3 mes.

2005 dokonce ještě není start, já jsem se na tomto webu registrovala nějak v lednu 2003 a hned jsem na něm vydávala s...

Blanch pred: 3 mes.
  • Dramione From Wiltshire, With Love

Osobně jsem příběh nečetla, jelikož nemám tak dobrou znalost angličtiny, ale přimluvila bych se též na překlad. Četla...

Dracomila1234 pred: 3 mes.

AI nie je dobrá na vyhľadávanie fanfiction poviedok. Často si vymýšľa, napríklad k správnemu názvu priradí nesprávneh...

solace pred: 4 mes.
Diskusné fórum
  • Patolozka
    Level 1
    príspevkov: 27
    Členom od: pred: 14 rok.

Opět se na vás obracím s prosbou. Tady ten odstavec, či spíš jeho prostřední věta mi nedává smysl. Nemá to nějaký hlubší význam? Děkuji moc. Pat.

Of course this did not meant Severus would ask Harry that they wait or anything like that. He wasn't that stupid. He just hoped Harry didn't try to make good on that promise involving the dining room table before he was well and truly ready, otherwise it would just be slightly ridiculous. So for now Severus was quite happy in educating Harry further and making sure Harry grew into the right sort of man.
  • Morgana
    Level 1
    príspevkov: 79

skús toto: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100209010620AA6iuJm

vyplýva mi z toho, že je to splniť svoj sľub

Of course this did not meant Severus would ask Harry that they wait or anything like that. He wasn't that stupid. He just hoped Harry didn't try to make good on that promise involving the dining room table before he was well and truly ready, otherwise it would just be slightly ridiculous. So for now Severus was quite happy in educating Harry further and making sure Harry grew into the right sort of man.

Samozrejme, že to neznamenalo, že Severus Harryho požiada, aby počkali alebo niečo takéhoto. Nebol až natoľko hlúpy. Jednoducho len dúfal, že sa Harry nepokúsi dodržať svoj sľub (slovo/dohodu/...), že sa mu (Voldemortovi) sám naservíruje ako na zlatom podnose. Nie, až dokým nebude v lepšej forme (kým mu nebude lepšie) a vskutku pripravený, inak by to bolo všetko zbytočné (inak by bolo mierne absurdné/smiešne/...) Takže Severus bol v tomto okamihu celkom (vcelku) šťastný, že mohol Harryho zasväcovať hlbšie do tajov mágie a uistiť sa, že vyrastie v správneho chlapa (človeka).

Môže byť? V živote som sa s tým nestretla, ale keď osm to začala prekladať, nejako sa mi to vynorilo v hlave ako celkom dobré vysvetlenie. Či? smile
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

priamo zo slovníka: make good on commitment = dodržať záväzok

Len dúfal, že sa Harry nepokúsi dodržať sľub týkajúci sa jedálne skôr než bude poriadne pripravený, inak...
  • Patolozka
    Level 1

Děkuji moc za odpovědi, ale tahle věta je prostě divná. Nevím, co tím Elpin chtěla říct, ale nakonec jsem to tam nějak vsunula a snad to dává smysl.
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Máš taký program na stiahnutie celej poviedky z FF.net naraz? Občas, v stave núdze, prehľadávam celú poviedku, či to tam nebolo spomenuté...
  • Patolozka
    Level 1

Jo, fanfiction downloader, myslím, ale moc mi to nefunguje, někdy jo, někdy ne...
  • tigy
    Level 1
    príspevkov: 25

Netýka sa to náhodou toho "sľubu", čo dal Harry Severusovi, že mu urobí, ak ešte raz urazí Siriusa a Remusa? Lebo ten sľub zahŕňal jedálenský stôl, ak sa nemýlim... grin
  • Patolozka
    Level 1

Moc dobře, moc dobře, věděla jsem, že to s něčím souvisí a máš asi pravdu:-) Hmmm, musím to překopat:-)