• Súhlasy k prekladom Watermelonsmellinfellon

Žiadosť poslaná 3.8.2026Hi Watermelonsmellinfellon! I'm writing on behalf of hpkizi.sk/hpfanfiction.cz, a Czech/Slova...

Jimmi pred: 2 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Treba napísať komentár pod poslednú kapitolu pred tými zablokovanými, potom ťa systém pustí ďalej.

solace pred: 3 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Ahoj, citam fallout, jsem registrovaná a u kapitoly 19-22 mi háže: Bohužiaľ, nemáte prečítanú (okomentovanú) predchád...

Misa pred: 3 týžd.
  • Hľadám poviedku Hledám povídky

Luci.e.n mala v pláne preložiť "Pet Project", ale ten oznam je starý už šesť rokov.Neviem o tom, že by tú kapitolovku...

solace pred: 2 mes.

Ahoj, nebyl Pet project i přeložený?

fido pred: 2 mes.
  • Trochu nostalgie harrypotter.cz 2005

Měl i úžasné fórko, které možná i někde dohledám archivované (bylo na potterweb.cz - který byl v podstatě web, co nav...

Blanch pred: 2 mes.

Hm, v tom čase som asi kúpila synovi prvé dva diely a ostali nepovšimnuté až do 2008... Ďakujem za upozornenie, nevi...

Jimmi pred: 3 mes.

2005 dokonce ještě není start, já jsem se na tomto webu registrovala nějak v lednu 2003 a hned jsem na něm vydávala s...

Blanch pred: 3 mes.
  • Dramione From Wiltshire, With Love

Osobně jsem příběh nečetla, jelikož nemám tak dobrou znalost angličtiny, ale přimluvila bych se též na překlad. Četla...

Dracomila1234 pred: 3 mes.

AI nie je dobrá na vyhľadávanie fanfiction poviedok. Často si vymýšľa, napríklad k správnemu názvu priradí nesprávneh...

solace pred: 4 mes.
Diskusné fórum
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Even if his father left some to charity, he'd still be rolling in the house elves from here on out.

Draco predpokladá, že zdedí hromadu peňazí, ktoré mu predtým otec nechcel dať. V čom sa to bude váľať?
  • Rapidez
    Level 2
    príspevkov: 133
    Členom od: pred: 17 rok.

A i kdyby je otec nakrásně věnoval charitě, odteď bude mít víc domácích skřítků, než bude umět spočítat.
    From here on out = od nynějška (Lucius už asi zemřel, čte se závěť, že?)
    A "rolling in (the money)" je doslova válet se v (penězích, má peněz jako šlupek), a tedy mi to trochu nesedí na ty domácí skřítky, ale ti asi taky dost nesou, ne? grin
  • Jimmi
    Main Admin

To prevaľovanie v peniazoch mi došlo aj to, že odteraz... ale furt som nemohla pochopiť, že sa bude válať v domových škriatkoch, jasné, bude ich mať toľko, že nebude vedieť, čo s nimi. Ďakujem
  • Jimmi
    Main Admin

"This is outrageous!" Draco shouted. "Why should I have to bow and scrape for my birthright? Father never had to pass any sort of muggle-centric test to get his hands on the Malfoy money. I'm his only child!"

A keď už sme pri tom:
    "You'd think that she'd be a little more grateful," Narcissa observed.
    "That's a muggle for you, Mother," Draco said nastily.

Neviem prečo mi to pripomína bully for you. Doslovný preklad určite nedáva zmysel.

Autorka všeobecne rada vytvára vlastné slová: weasley-wage. Ach jo.
    Díky
  • Rapidez
    Level 2

"Taková nehoráznost!" rozkřikl se Draco. "Proč bych se měl podrobovat a zápolit o to, co mi jako prvorozenému právem náleží? Otec sám nemusel podstupovat žádnou mudlomilnou prověrku, aby mohl shrábhnou Malfoyovské jmění. A já jsem jeho jediné dítě!"

A to druhé si myslím, že je obdoba: To je tak plebejské.

"Jeden by si myslel, že projeví alespoň ždibec vděku," poznamenala Narcisa.
    "To je od tebe dost mudlovské, matko," opáčeil štiplavě Draco.

"That's a muggle for you, Mother," Draco said nastily.
    Znám jako a shame for you, a win for you,...
  • Jimmi
    Main Admin
    ne apr.01.2012 - 13:39  
    Fakt som sa snažila, dokonca sa mi podarilo prísť na zmysel vety: I woke up in a cold sweat at two o'clock, fearing for my filing. (bez súvislostí ťa ťažko napadne, že hovorí o archivačnom systéme).

Ale potrebujem pomôcť s týmto:
    Hermiona vyzerá strašne, Robin (sekretárka) sa jej snaží pomôcť:
    "Let's not find out, shall we? Put some Sleekeazy in your hair, run a comb through it and I'll grab us some tea. You need to look on your game this morning."

Čo je look on your game? Našla som len pesničku s podobným názvom od Guns N' Roses a pri vysvetlení významu som našla, že spieva o dievčati, ktoré stále miluje chlapa, čo ju mláti. (slovenský preklad je: pozri sa na svoju hru, dievča, čo mi pripadá divné - skôr niečo ako pozri v akej fraške hráš).

Ale čo s týmto? game je aj skóre. Niečo ako musíš si udržať skóre?

Díky moc

Ešte jedna pikoška:
    Do you sleep on your head? Spávaš na svojej hlave? Ako inak sa dá spať? Či skôr používaš vlastnú hlavu ako vankúš?

Tak ešte jedna:
    I think I see a quill or ten stuck in that bird's nest on your head. Fakt hovorí, že tam vidí jedno či desať bŕk trčať z toho hniezda, čo má na hlave? Ja to učešem, ale či som to pochopila správne. Díky
  • Rapidez
    Level 2

Myslím, že je to od původního významu slova game - hon, lov.

"Však se to nikdo nemusí dozvědět... sprav si vlasy, učeš se, udělej si pohodlí, já nám udělám čaj, dneska přece potřebuješ vypadat k světu."

To druhé - moc bych za tím nehledala. * zamyšleně porozuje kocoura, který chrní na hlavně v krabici na balkoně * Prostě jí jen kritizuje vlasy.
  • Rapidez
    Level 2

I think I see a quill or ten stuck in that bird's nest on your head.

Takové naše české pár, několik, jedno nebo dvě, nemálo, moře... Ustálené slovní spojení, jen si zaměníš co, třeba: have a guestion or ten, have a wish or ten.
    Kdysi dříve znamenalo v angličtině "a" početně jeden.
  • Jimmi
    Main Admin

Díky, to som si zase nabehla s originálom. Ale vďaka tebe ďalšia kapitola v pohode.
  • Rapidez
    Level 2

Aspoň se procvičíme a na kapitolky už se těším. smile