“Good night, sleep tight. Wake up bright with the morning light. Do what’s right with all your might." - to říká maminka své maličké před spaním, nějaké nápady, aby se to celé rýmovalo? Zatím mám z nouze: Dobrou noc, ať tě blechy štípou celou noc. Spolu s ránem zase vstanem – dělat dobré věci celičkou svou mocí.
“Good night, sleep tight. Wake up bright with the morning light. Do what’s right with all your might." - to říká maminka své maličké před spaním, nějaké nápady, aby se to celé rýmovalo? Zatím mám z nouze: Dobrou noc, ať tě blechy štípou celou noc. Spolu s ránem zase vstanem – dělat dobré věci celičkou svou mocí.
546a49d995="Rapidez"
Spolu s ránem zase vstanem, dělat dobro nepřestanem.
Akú máte zdrobneninu od noc (my nôcka), je to totiž príliš krátke.
Dobrou noc ti popřeji, ať mi zaspíš rychleji, ráno se probuď s nadějí, co je správný, čiň raději.
...nó... většinou je oslovuju "Lumpové" nebo něžněji "Lumpačíci"... a přiznávám, že neukládám, spíš zaháním... A pak jen kontroluju zpovzdálí z chodby návodným voláním: "Jestlipak leží pěkně v postýlkách a mají zavřené oči...?" na což většinou následuje z dětského pokoje mohutné dupání a skákání na lůžka, fyzicky se chodím koukat až později (pokud k tomu vůbec najdu odvahu), protože během cca 5minutového čekání se zavřenýma očima většinou hladce usnou. Ale to se Ti asi do překladu nehodí, že... :wink:
Trochu pozdě a s polovinou opsanou od Elzy: Spinkej, má maličká, zavři svá očička. Až záře sluníčka padne ti na líčka vzbudí se s úsměvem má hodná holčička.
A připojuji ješte vygooglenou anglickou variantu: Good night, sleep tight, Don’t let the bedbugs bite. And if they do Then take your shoe And knock ‘em ‘til They’re black and blue!