• Súhlasy k prekladom Watermelonsmellinfellon

Žiadosť poslaná 3.8.2026Hi Watermelonsmellinfellon! I'm writing on behalf of hpkizi.sk/hpfanfiction.cz, a Czech/Slova...

Jimmi pred: 3 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Treba napísať komentár pod poslednú kapitolu pred tými zablokovanými, potom ťa systém pustí ďalej.

solace pred: 3 týžd.
  • Chyby na stránke Nelze otevřít kapitolu

Ahoj, citam fallout, jsem registrovaná a u kapitoly 19-22 mi háže: Bohužiaľ, nemáte prečítanú (okomentovanú) predchád...

Misa pred: 3 týžd.
  • Hľadám poviedku Hledám povídky

Luci.e.n mala v pláne preložiť "Pet Project", ale ten oznam je starý už šesť rokov.Neviem o tom, že by tú kapitolovku...

solace pred: 2 mes.

Ahoj, nebyl Pet project i přeložený?

fido pred: 2 mes.
  • Trochu nostalgie harrypotter.cz 2005

Měl i úžasné fórko, které možná i někde dohledám archivované (bylo na potterweb.cz - který byl v podstatě web, co nav...

Blanch pred: 2 mes.

Hm, v tom čase som asi kúpila synovi prvé dva diely a ostali nepovšimnuté až do 2008... Ďakujem za upozornenie, nevi...

Jimmi pred: 3 mes.

2005 dokonce ještě není start, já jsem se na tomto webu registrovala nějak v lednu 2003 a hned jsem na něm vydávala s...

Blanch pred: 3 mes.
  • Dramione From Wiltshire, With Love

Osobně jsem příběh nečetla, jelikož nemám tak dobrou znalost angličtiny, ale přimluvila bych se též na překlad. Četla...

Dracomila1234 pred: 3 mes.

AI nie je dobrá na vyhľadávanie fanfiction poviedok. Často si vymýšľa, napríklad k správnemu názvu priradí nesprávneh...

solace pred: 4 mes.
Diskusné fórum
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Odpoveď som našla, ale ani tam sa nevedia dohodnúť, či je to v jednotnom čísle alebo množnom:
    http://forum.wordreference.com/showthread.php?t=657894

Dear Malfoy,  Here's hoping that this season finds you and your family well. Happy Christmas.

A ozaj, Happy Christmas sú u nás Šťastné a veselé, robíte z toho Šťastné Vianoce, že nie? (ja viem, že Merry sú veselé)

Milý Malfoy, dúfam, že ty a tvoja rodina toto obdobie strávite príjemne . Šťastné a veselé.

Musí to byť formálne, nejaký nápad? Alebo to môžem preložiť voľne: Prajem príjemné prežitie vianočných sviatkov?

Beriem späť, to prianie má nadväznosť:
    May this season bring hope, even if it seems impossible, to you and your family.
    May this season bring you peace and friendship for all the years you've yearned for it.
    I hope this season brings you all that you hope for.

Díky vopred

Há, čo som našla:
    the season of goodwill = Vianoce, vianočné sviatky
    the season's greatings = želanie veselých sviatkov

a mýlila som sa, Happy Christmas sú Veselé Vianoce.

6066bb45ed
  • Jimmi
    Main Admin

Ešte jedna otázka:

the Secret Santa exchange - to je fakt výmena tajných Santov? O polnoci, keď si dajú darčeky. Akési mi je to divné, pretože oni sa vzájomne obdarujú darčekmi, tá výmena mi tam nesedí.

Díky
  • Rapidez
    Level 2
    príspevkov: 133
    Členom od: pred: 17 rok.

Secret Santa - kdepak!
    Žádný Santa se tu nepředává! grin
    Spočívá to v tom (podle kontextu), že dostaneš jméno toho, koho máš obdarovat (případně i s několika tipy na dárekl), a anonymně (= tajně - secret) mu ten dárek dáš (= hraješ si na Santu). Většinou pod jeden stromek hromada dárků, a pak se to přezozděluje, aniž bys věděla, co od koho je.
    My jsme to vloni dělai s povídkama na LJ, u nás se ale to, od koho "dárek" byl, odhalovalo na Silvestra. grin
    Snad to trochu pomohlo. wink
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Dear Malfoy,  Here's hoping that this season finds you and your family well. Happy Christmas.

22c9d43e39="Jimmi"
    Formální:
    Vážený pane Malfoyi, přejeme vám, abyste Vy, i celá Vaše rodina, strávili nadcházející dny klidu a pokoje ve zdraví a štěstí. S přáním veselých Vánoc... (ten a ten)
    ...chceš i to pokračování?
    (Doslova by to bylo - zde (u nás/u mne) panuje naděje, že... atd.)
  • Jimmi
    Main Admin

Secret Santa - kdepak!
    Žádný Santa se tu nepředává! grin
    Spočívá to v tom (podle kontextu), že dostaneš jméno toho, koho máš obdarovat (případně i s několika tipy na dárekl), a anonymně (= tajně - secret) mu ten dárek dáš (= hraješ si na Santu). Většinou pod jeden stromek hromada dárků, a pak se to přezozděluje, aniž bys věděla, co od koho je.
    My jsme to vloni dělai s povídkama na LJ, u nás se ale to, od koho "dárek" byl, odhalovalo na Silvestra. grin
    Snad to trochu pomohlo. wink

22cf5a658b="Rapidez"

Díky, ja som to niekde našla so slovíčkom Gift, takže mi došlo, že je to výmena darčekov od tajných Santov (v práci sa vylosuje meno toho, komu robíš tajného Santu a pre toho zoženieš darček - len som nevedela, či sa aj prezradí, od koho ten darček je grin) Preložila som to: zostávali ešte dve hodiny do obdarovávania tajnými Santami, takže som snáď pointu vystihla. (Hermiona mu hovorí, že je jeho tajný Santa a keďže tým darčekom je bozk, asi to anonymné nebude grin)
  • Jimmi
    Main Admin

3ed9104409="Jimmi"
    Formální:
    Vážený pane Malfoyi, přejeme vám, abyste Vy, i celá Vaše rodina, strávili nadcházející dny klidu a pokoje ve zdraví a štěstí. S přáním veselých Vánoc... (ten a ten)
    ...chceš i to pokračování?
    (Doslova by to bylo - zde (u nás/u mne) panuje naděje, že... atd.)

3ed9104409="Elza"

Takže Happy Christmas prekladáš ako veselé Vianoce? Nechala som to rovnako, takže si ma potešila. Zvyšok som preložila trochu inak, snáď to postačí. Díky moc. (nechcem ti to tu dávať, prišla by si o prekvapko grin)