Potrebujem iný výraz - sliedič? Niekto, kto roky behá za dievčaťom, ale len ju sleduje z diaľky, nič nepodnikne. Ona to zistí a povie, "isn’t it enough you made me kiss my own stalker" Už to mám v druhej poviedke a neviem, čo s tým.
Naopak to určitě není, spíš bych řekla že je něco jako takový ten fetišista
Ale pokud to má být mírnější, tak možná pronásledovatel? (Kdyby ho přistihla, tak by mu řekla "ty mě pronásleduješ?")
A kdyby to mělo být fakt jakože v dobrém slova smyslu tak už leda anděl strážný :lol:
To s tím štvancem, no... ono se to asi překladatelovi do té věty hodilo, ale... Možná Harry myslel to, že Sirius ho sledoval z povzdálí a dával na něj pozor.
Ještě jsem našla pár zajímavostí: stalk-eyed = s očima na stopkách have a stalk = mít erekci ... jinak souhlasím s tím, že většinou stalker = stopař (tedy ten, který sleduje, stopuje, loví, honí - a když koukám, tak možná i si honí... tedy šmírák) :o Ale běžně se spíš plíží za zvěří, popř. se některé pěkné lepí na paty... takový ocásek. U nás doma se tomu říká, že dotyčný "dělá vořecha" (tedy běhá za dotyčnou jako pejsek) popř. dokonce že dotyčný "vořeší" (tj. např. jede dobrovolně na chatu své vyvolené a celý víkend stráví pracemi jako je lakování a štípání - a ani si nevrzne). Ale nevím, jestli by tomu rozuměli i ostatní... ??: Měla by políbit svůj vlastní stín?