@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
Lámem si s týmto výrazom hlavu už poriadne dlho. Najprv som rozmýšľala, že by som to preložila tak podobne, ako prezývali Voldyho -> "Ten-ktorého-netreba-menovať" -> Arisen One = "Ten-ktorý-vyvstal/povstal", no potom ma napadlo, že by to teoreticky mohol byť jednoducho aj "Vodca"... Nápady? :wink:
...také by to mohl být "povstalec", tj. ten, který povstal... jinak mě nic nenapadá... "vzkříšenec" se nehodí, "buditel" je hrozně spojené s 'národní' (i když by to byl jinak pěkný výraz), "rozněcovač" je spíš věc než člověk... a "vstavač" je koneckonců kytka... :o ...hm, a takový "vstalec" by měl historizující příchuť, ale je nevyslovitelný
Páči sa mi: Ten Ktorý Povstal (teda podľa deja, pretože skôr by malo byť vyvstal) Kukla som ešte do slovníka, jeden z významov je Uzrel svetlo sveta (Ten Ktorý Uzrel Svetlo Sveta) Pridlhé, že? Tak mi to nedalo a synonymá pre vyvstal sú: objavil sa, dokvitol, ten, ktorý sa ohlásil...
Nie je to v súvislosti s povstať? (ako povstalec, že sa vzbúril?) To by ešte mohlo byť rebelant, burič, vzbúrenec.
:D mne je jasny vyznam slova, len som hladala najvhodnejsi ,pracovny nazov, tejto diabolskej osobnosti, nieco tajomne a zle, no nic z toho u mna take pocity nevyvolava damn, proste je to Arisen One ale asi to bude teda Ten-ktory-povstal, aj ked je to dlhe a ma to byt listovy (odkazovy) pseudonym. chcela som sa opytat aj po okoli, ako by sa nazyval clovek na cele tichej, negativnej a nicitejskej vzbury, ale na to je proste len slova "vodca" a "rebel", pricom rebel sa vonkoncom nehodi, lebo je to len pokracovatel Voldemortovej prace (ako sa zda)....desperate!!!
Myslím, že nejvhodnější vyjádření hledáme všichni... :lol: Buřič, rebel, kápo, šéf, padre, bídník, babinský, lotr, grázl... chtělo by to asi kouknout trochu do "podzemního" slangu. :roll: Horší je, že všechny nabízené varianty překladu mají lehce bahnitou příchuť, "Arisen" je zvukově nádherné slovo. Zvukově by se mu podobalo maximálně "Tenhajz(e)l". :lol: :lol: