Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

• Rapidez
    Level 2
    príspevkov: 133
    Členom od: pred: 17 rok.

Jak překládáme dragon tamer? Ve slovníku jsem to nenašla a z podbízivého "krotitelé draků" mě chytá záchvat smíchu. grin
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291

Acha, no, já mám v povídce dragon handler, což překládám střídavě jako ošetřovatel, krotitel a drakobijce. V zoufalství jsem občas uvažovala i nad dračím handlířem... :oops: :lol: ...protože lidé od koní jsou u nás obecně koňáci, ale dračáci použít nejde, jelikož dračák je holt zkrácený název hry dračí doupě... tak si vyber. :wink: Sákryš... lidi od draků taky nezní špatně... to někde použiju! My všichni od draků...
  • JaLinn
    Level 1
    príspevkov: 11
    Členom od: pred: 15 rok.

The Taming of the Shrew = Zkrocení zlé ženy
    Takže jestli jde jen o název, tak bych to přeložila třeba zkrocení/ochočení/zdomácnění draka
  • JaLinn
    Level 1
    príspevkov: 11
    Členom od: pred: 15 rok.

Ale předpokládala jsem, že jde o Draca a ne o draky, takže se omlouvám, jestli jsem totálně vedle...
  • Rapidez
    Level 2

Jj, díkes za reakce. Já jen jestli není něco ujednoceného. Ale nechám krotitele. Někdo prostě na jedničce krotí dluhy, my tady budem krotit draky. xD
    Jinak ta věta nebyla problém a kdepak, nebyla o Dracovi: Outmaneuvering his dragon with the finesse of a professional tamer had finally earned Harry the approval of most of Hogwarts once again.
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291

Acha, jakožto člověk dlouhodobě bez TV jsem nevěděla, proč máš záchvat smíchu... :oops:
  • Rapidez
    Level 2

;) No, pak tu ještě jsou původní krotitelé duchů...
    Ale jo, máš pravdu, nechávám to tak a přidávám one-shot do plánovaných.
    Překonal svého draka s obratností profesionálního krotitele draků a znovu si tak získal uznání většiny Bradavic.
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Doplnila som do slovníka grin Ste šikuľky