Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

He was vaguely disappointed when the Gryffindor team jogged out at last. Ron, sporting the latest in fashionable cut lips, stopped by the stands to thank Hermione and admire Draco.

Nejaký nápad? Chrabromilský tím vybehne na ihrisko a Ron čo? Díky
  • Level 1
    príspevkov: 7
    Členom od:

"lip" jsem viděla u aut - mohou to být nárazníky, spoilery, chrániče..... těžko říci, co...
    možná maska
    http://www.chargespeedusa.com/#/item/nissan_06-08_350z__bottom_line__lip_kit_fibeglass/

takže možná helma, přilba - nehráli v ní?
  • Jimmi
    Main Admin

He was vaguely disappointed when the Gryffindor team jogged out at last. Ron, sporting the latest in fashionable cut lips, stopped by the stands to thank Hermione and admire Draco.

Nejaký nápad? Chrabromilský tím vybehne na ihrisko a Ron čo? Díky

1c2e18e607="Jimmi"

Neuveríš, ale už som na to aspoň čiastočne prišla.

Ron, dávajúc na obdiv (jeden z významov slova sporting) --- tu sa ešte strácam - rozbitých pier. Niečo ako poslednú ukážku alebo v poslednej dobe obľúbených - o odstavec ďalej mal totiž Harry monokel, takže sa pobili.
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Nechce se tím říct, že ....poslední sprintoval Ron s nádherně rozbitou držkou...? tongue
    Víš, že vyběhlo mužstvo a on šel až vzadu na chvostu.

I když o tom tak přemýšlím... tak se tím asi míní:
    Ron, pyšnící se nejnovějším módním výkřikem zmalovaného ksichtu, se zastavil před tribunou, aby poděkoval Hermioně...
    Ron, vylepšený nejnovějším modelem rozbité držky, ...
    apod.
    (zmalovaný ve významu hrající všemi barvami)
  • Jimmi
    Main Admin

Díky, toto som si myslela aj ja, len mi význam tých slov (ich poloha vo vete proste nesedel - fashionable ako podstatné meno a nie prídavné? a podobne) Ešte raz díky
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Díky, toto som si myslela aj ja, len mi význam tých slov (ich poloha vo vete proste nesedel - fashionable ako podstatné meno a nie prídavné? a podobne) Ešte raz díky

b4a8a95545="Jimmi"
    podstatným jménem jsou tam -lips- a přídavné je -fashionable cut-, tedy doslovně 'módně rozbitá držka'. Při převodu do našich jazyků lépe otočit... *;-)
  • Jimmi
    Main Admin

Tak toto mi nešlo do hlavy! Díky moc.