@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
Jo, holka... jediné co mě tak rychle napadne je žokej/žolík/žeryk - malí jako Žeryci... tedy né, to byl Hurvínkův pes... , ale moc to nesedí, chtělo by to slovo, které se se slovem žokej rýmuje a stejně se skloňuje - co třeba tohle?: Nejlepší famfrpáloví hráči jsou drobných postav, stejně jako mudlovští jezdci na koních - hokejové, nebo jak se jim to... ne tak ne, ti se mládí klacky na bruslích, nemám pravdu? To je ti vážně divná zábava, když o tom tak přemýšlím... :oops:
f3642ed10a="Elza"
Nikdy neviem, či si takto dovoliť pomeniť text alebo to nechať pôvodne a dať vysvetlivku za tým. My máme ešte džokej džoker (karta), teda slovník mi to nenašiel ale hovorí sa tomu džoker, nie? Už niekedy neviem, čo mám z AJ a čo od nás. Lenže tam ma zatiaľ nenapadlo pokračovanie. Ak nič, použijem hokej a dole dám vysvetlivky ako to robí Jacomo. Toto sú fakt pekne slovné hračky. Díky moc.
Len pre zaujímavosť: I think I might spew myself if I have to listen to you babbling..." He strode over to the Slytherin table and rang the bell
"It's not spew," Granger rambled on. "It's S.P.E.W... Society for the Promotion of Elfish Welfare!" Draco sat down at his table and let his head thump forward onto the wood
"Aren't you supposed to be the smart one?" he mumbled in understandably muffled tones
"Can't you see that that is a terrible name? What's wrong with H.E.L.P, House Elf Liberation Party, or something?"
9d7e097d92="Jimmi"
:lol: :lol: :lol: :lol:9d7e097d92="Elza"
Tak ti poviem, čo som s tým spravila - pred betou (že čo ty na to, ale tiež pôjdu vysvetlivky nakoniec):
"Prosím, Grangerová - som príliš unavený... Myslím, že by som sa zasopľošil sám, keby som musel počúvať tvoje blábolenie..." Nakráčal k slizolinskému stolu a zazvonil na zvonček.
"To nie je sopľoš," rapotala Grangerová. "Je to S.O.P.L.O.Š - spoločenstvo pre ochranu práv a legálne oslobodenie škriatkov!" Draco sa posadil za stôl a nechal hlavu dopadnúť na drevo.
"A nemáš byť tu tá bystrá ty?" mrmlal v pochopiteľne tlmenom hlase. "Nedokážeš pochopiť, že je to hrozný názov? Čo je zlé na S.P.O.Ž.Ú S,- spoločnosť pre podporu občianskej a životnej úrovne skrčkov alebo niečo také? Grangerová sa zjavne z nejakého dôvodu vyplašila, ale práve sa na scéne zjavil Dobby, Dracov bývalý škriatok. Dala by som tam škriatkov, ale keď vy to máte bez mäkčeňa
K té lásce... asi by se spíš hodilo Láska, která si netroufá se představit - pokud tam má Hermiona někoho schovaného, kdo prostě nesejde dolů a nepředstaví se (angl. neřekne své jméno). Jako běžná fráze se to vážně nepoužívá (to spíš tak dědovo Vševědovo: Koho to tam matko máš?) Pokud bys chtěla zachovat 'dopisní' ráz, pak by to byla Láska, která si netroufá nechat se poznat
U nás je v kartách žolík (pův. joker), ale na to mě právě také žádný fór nenapadl. Ale že Draco 'plave' v mudlovských sportech, to je celkem normálka, ne? :wink: U těhle fórů jsem pro převod. Stejně to mudrování nad tím, že vlastně neví, kdo to je prezident, asi nemá pro děj žádný význam, stejně jako nedocenění půvabu mudlovského nejoblíbenějšího zimního kolektivního sportu.
K té lásce... asi by se spíš hodilo Láska, která si netroufá se představit - pokud tam má Hermiona někoho schovaného, kdo prostě nesejde dolů a nepředstaví se (angl. neřekne své jméno). Jako běžná fráze se to vážně nepoužívá (to spíš tak dědovo Vševědovo: Koho to tam matko máš?) Pokud bys chtěla zachovat 'dopisní' ráz, pak by to byla Láska, která si netroufá nechat se poznat
U nás je v kartách žolík (pův. joker), ale na to mě právě také žádný fór nenapadl. Ale že Draco 'plave' v mudlovských sportech, to je celkem normálka, ne? :wink: U těhle fórů jsem pro převod. Stejně to mudrování nad tím, že vlastně neví, kdo to je prezident, asi nemá pro děj žádný význam, stejně jako nedocenění půvabu mudlovského nejoblíbenějšího zimního kolektivního sportu.
c834e4071d="Elza"
Tá veta je presne: "Where are Potter and Weasley? Indulging in the love that dare not speak its name upstairs?" She turned a page with unnecessary vehemence.
Našla som, že ten citát sa používa na označenie homosexuálneho vzťahu.
Aj u nás je to žolík, ale používa sa aj džoker, lebo na tej karte býva občas napísané joker a decká to tak čítajú. Ale hokej zatiaľ vedie. Díky.
Tak som skúsila prehľadať google ešte aj so slovíčkom storočí a našla som toto: Dramatik Oscar Wilde bo podľa tohto zákona odsúdený v r. 1895 na dva roky ťažkých prác. Oskar Wilde bol známy svojou pederastnou homosexualitou, na obhajobu ktorej predniesol na súde: "Láska, ktorá sa v tomto storočí neodvažuje vysloviť svoje meno, ...
Takže: Láska, ktorá sa vo veži neodvažuje vysloviť svoje meno
The best Quidditch players were small, it was just like those people who rode horses in the Muggle world... Jackies, or wait, no, wasn't that a president's wife? Whatever a president was...
Slovná hračka: Jackies jockeys - no vymyslite niečo také v SJ?
c812fc7c74="Jimmi"
Nevím, jestli už jsi to nějak vyřešila... ale mě napadá, jestli by to z toho nešlo udělat hříčku žokej (jezdec na koni) X diskžokej (DJ na diskotéce) :
The best Quidditch players were small, it was just like those people who rode horses in the Muggle world... Jackies, or wait, no, wasn't that a president's wife? Whatever a president was...
Slovná hračka: Jackies jockeys - no vymyslite niečo také v SJ?
a3291b294f="Jimmi"
Nevím, jestli už jsi to nějak vyřešila... ale mě napadá, jestli by to z toho nešlo udělat hříčku žokej (jezdec na koni) X diskžokej (DJ na diskotéce) :a3291b294f="ladyF"
Zatiaľ som použila hokejistov, ale vonku to ešte nie je, pretože by to muselo byť hokejovia, hm, díky moc.