Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

S parklepami nepomôžem, akurát som si všimla, že v nemeckom preklade ich nechali ako parcleps.
    K tomu next to her ear ma napadlo, to ear môže znamenať aj "palica" v zmysle nespisovného označenia hlavy. confused: Čiže kývla si prstom k hlave?

3e02a1343b="JSark"

V nemeckom preklade tej poviedky? Lebo google mi nič iné nenašiel.
  • Jimmi
    Main Admin

Je tam k tomu nějaké vysvětlení? Nebo jsou to další Luniny fantastické bestie? Pak by to mohl být třeba Plazivec tichokradý nebo Zakrádač plíživý nebo cokoli jiného... :roll:

JSark - jistě si kývala prstem u hlavy... (a můžeme si říkat jak vysoko) :wink:

9acfbb5577="Elza"

Luna len o nich rozpráva, vraj sa vkrádajú do snov a Draco nimi musel byť na konci šiesteho ročníka posadnutý (dôvod prečo zabil Brumbála)
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Plazivec klidokradný
    Plíživec spánkokazný
    Zakrádač (půl)noční
    ... apod. tongue
  • JSark
    Level 6
    príspevkov: 59
    Členom od: pred: 17 rok.

Ja teda aspoň myslím, že to je preklad tejto poviedky:
    http://www.fanfiction.net/s/4130694/1/Draco_Ein_aufstrebender_Phonix
  • Jimmi
    Main Admin

Ja teda aspoň myslím, že to je preklad tejto poviedky:
    http://www.fanfiction.net/s/4130694/1/Draco_Ein_aufstrebender_Phonix

adc2898402="JSark"

Jasne, že je. Díky moc. Nepomôže mi to, ale aspoň viem, že to preložil aj niekto iný. Ako sa ti to podarilo nájsť, autorka v profile preklady nemá. Sranda, dúfam, že neexistuje nejaký český.

Jaj a dnes (streda) som zistila, že existuje ešte 52 kapitola - bonusová scéna.

No a dnes (štvrtok) som to využila na určenie vykanie a tykania (aj keď po nemecky neviem, ale toto rozlíšim grin)

PS. Ospravedlňujem sa, včera som miesto citujem klikla na upraviť a vložila som odpoveď do tvojho komentára grin prišla som na to až dnes