Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Fajn, som v koncoch.
    Draco popletie výslovnosť S'more na Schmoe.
    S'more - to je to, čo opekajú na ohni.
    Schmoe je hňup, ňouma, proste blb.

Ako sa to číta?
    "Smoe" "Šmoe" ?

Existuje nejaký poslovenčený/počeštený výraz na to S´more - napríklad Smorky? Potom by z toho mohli by Šnórky (nespisovne šnúrky, tkaničky).

Na začiatku som to obišla tými špekáčikmi, ale teraz už nemám šancu, je tam presný postup ako na to.

Díky moc
  • Rapidez
    Level 2
    príspevkov: 133
    Členom od: pred: 17 rok.

:(

Tak jsem vyzvídala ještě u zarytějších táborákových nadšenců, než jsem já, ale nepochodila jsem.
    Vzpomínám, že naše opičení se po americe jsme završili opečením bonbonů Marchmallows (ty bílé v modrém sáčku - YUCK!) - ostatní, třebaže si vystačili s Jojo bonbony (YUCK! YUCK!), tomu též říkali "maršmeláci"... Moje fantasie žel nedostačuje. (Nejblíže je tomu snad něco jako "med čmeláci"... )
    Takže mě mrzí, taky nevím - navíc naši maršmeláci (kam až je mi známo) se nekoupají v čokoládě a nestrkají do oplatky.
    Doporučovala bych to asi nahradit nějakým úplně jiným zvykem či "mudlovskou pochutinou*". Fakt sorry, snaha ale byla. :/

(* známá je třeba podobnost slov "křupky" a "čubky"... jen říkám)
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Chrupky - čubky? potom skôr trubky

Ale neviem, čo s tým "výrobným" postupom. Zas to nie je také dôležité, snáď to všetci pochopili. Možno sa šmorky ujme grin

Díky moc za snahu