@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
1.I love Christmas Eve – pregnant or not, I am determined that I will enjoy it. Today is not the day that I am going to tell Mum because let’s face it, I have seven months to do that. There’s no point in ruining Christmas. Anyway, this could be my last Christmas (as the chances of Mum killing me are very high) so I might as well make the most of it. - napadly mě dvě možnosti - a tak bych je mohla udělat i nejlepšími. - a tak bych z nich mohla vytěžit co nejvíc.
2. I find that boys are very hard to shop for, so Hugo helped me in picking out a jumper for Louis – I doubt he’ll appreciate it as we all get jumpers from Nana Molly every year anyway. - pochybuji, že ním bude nadšený tak, jako my všichni, když každý rok dostaneme svetry od babičky Molly.
3.James is not the intellectual reading type – he’s more into practical jokes. But he has everything that Weasleys’ Wizard Wheezes ever sold and they can easily outstrip Zonko’s any day. - je daleko praktičtější/vynalézavější (?) v žertech. Ale má už všechno co Kratochvilné Kouzelnické Kejkle kdy nabízely a které předčí Taškáře každý den.
4. Wotcher Rosie! How are you? - je to slangový výraz pro Jak je? , ale věta: Jak je Rosie! Jak se máš? - mi připadá opravdu blbě. Bude v pořádku, když použiju jen nějaký obyčejná pozdrav, např. ahoj ?
5.We break apart and I only now notice that I’m welling up. - něco jako , že jsem silně rozrušená, nebo něco v tom smyslu?
6.She looks at me sceptically. She’s way too sharp for her own good – she knows there’s something up with me. I notice, however, that there’s a hint of despair in her greeny-brown eyes so I take the opportunity to turn the attention away from my problems. - ?????
1.I love Christmas Eve – pregnant or not, I am determined that I will enjoy it. Today is not the day that I am going to tell Mum because let’s face it, I have seven months to do that. There’s no point in ruining Christmas. Anyway, this could be my last Christmas (as the chances of Mum killing me are very high) so I might as well make the most of it. - napadly mě dvě možnosti - a tak bych je mohla udělat i nejlepšími. - a tak bych z nich mohla vytěžit co nejvíc.
a41d2ac83e
To druhé alebo ma napadlo: takže by som sa z nich mohla vyťažiť maximum. takže by som sa mohla postarať, aby stáli za to.
2. I find that boys are very hard to shop for, so Hugo helped me in picking out a jumper for Louis – I doubt he’ll appreciate it as we all get jumpers from Nana Molly every year anyway. - pochybuji, že ním bude nadšený tak, jako my všichni, když každý rok dostaneme svetry od babičky Molly.
30e8c64fa4
Ja by som z toho spravila toto, ale je to skoro to isté: pochybujem, že ho ocení, pretože všetci každý rok dostávame od babičky Molly svetre.
4. Wotcher Rosie! How are you? - je to slangový výraz pro Jak je? , ale věta: Jak je Rosie! Jak se máš? - mi připadá opravdu blbě. Bude v pořádku, když použiju jen nějaký obyčejná pozdrav, např. ahoj ?
f1518b861b
Slang for "What's up" and "What are you up to" What are you up to = What are you doing now.
ale je to aj pozdrav:A greeting between friends, used mainly in London.
Sranda, našla som: Not used at all in day-to-day English in London. Harry Potter and the Order of the Phoenix is perhaps the only example of "wotcher" being used.
Kuknem ti doma v slangovom slovníku. Mne to pripomenulo: "Varúj, Roxy, ako sa máš?" Pozdrav pltníkov.
Sorry, šibe mi, sme u zákazníka a od rána som neurobila ani čiarku a čakám na kolegu. Tak zabíjam čas. Ešte ti kuknem doma v papierovom slovníku (alebo skôr zareaguje Elza)
Zatím díky. Větu s wotcher asi dám pouze jako Jak se vede?, takže by se význam věty neměl vůbec změnit. Už jen toto: She’s way too sharp for her own good a budu moct odeslat Ele, která mi opraví češtinu. Našla jsem si ji v komentářích, kde mi něco opravila. No a za chvíli budu mít dopřekládanou i 4.kapitolu, takže se ti za chvíli asi objeví další dotazy
6.She looks at me sceptically. She’s way too sharp for her own good – she knows there’s something up with me. I notice, however, that there’s a hint of despair in her greeny-brown eyes so I take the opportunity to turn the attention away from my problems. - ?????
5a183623f7
Našla som tam aj to sharp (píšem všetko, vyber si)
sharp - adj. elegantní, stylový, šik (o oblečení) n. 1. podrazník, podvodník, šejdíř 2. (hovor) podfuj, podraz, křivárna v. podfouknout, podrazit, (za)švindlovat
- be as sharp as a needle/tack - být prohnaný/mazaný/chytrý jako liška, mít za ušima
Len by som si tipla, že - je príliš bystrá pre svoje vlastné dobro. Niečo také.
Dík, ja ho len neviem napísať na klávesnici. Vo worde to ešte vložím ako nejaký znak, ale tu... ako na potvoru si v žiadnom texte nemala, inak by som ho skopírovala. :lol: