Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Celý odsek:

He had always had the reputation of being sort of a mischievous renegade, one who never cared for rules or the law and who rebelled at every given opportunity. That was probably why people were so shocked when he became a prosecutor. And while mischievous characterization came within reaching distance of his actual character as a child, he really didn't hate rules or laws.

Nedochádza mi význam poslednej vety. Díky moc.
  • ladyF
    Level 2
    príspevkov: 102
    Členom od: pred: 17 rok.

A ačkoliv se jeho povaha v dětství skutečně v jistém smyslu dala označit za zlomyslnou, neměl nic proti pravidlů a zákonům.

v dětství mu říkali: mischievous renegade... s tím prvním označením souhlasil, ale s tím druhým ne. Pro renegade budeš muset najít výraz, který by významově odpovídal osobě, která nectí zákon a pořádek.

Fuj, ale než mi to došlo, jsem se celkem zapotila
  • Jimmi
    Main Admin

:D rebel grin
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291

Vždy ho doprovázela pověst zlomyslného spratka, který nectí autority ani zákony a který se vzpírá všem nabízeným příležitostem. Což bylo zřejmě důvodem, proč byli všichni tak překvapení, když se stal státním zástupcem. Zatímco zlomyslnost odložil spolu s chlapeckými střevíci, tak úctu k autoritám a právu měl v sobě odjakživa.
    :wink:
  • Jimmi
    Main Admin

Elza, to je do slovenčiny preložiteľné rovnako ťažko ako z angličtiny. Moje nervy, nádhera.

spratek, tie střevíce... ach jo, preložila si to nádherné, ale čo s tým spravím? Mám sto chutí dať to tam v češtine.

A samozrejme díky.
  • Elza
    Level 3

spratek - zlořád, zbojník, zákeřník, darebák, uličník, rošťák, lotr, budižkničemu...
    Vybereš si? :wink:
  • Jimmi
    Main Admin

spratek - zlořád, zbojník, zákeřník, darebák, uličník, rošťák, lotr, budižkničemu...
    Vybereš si? :wink:

8443a0b6cf="Elza"

Len ten darebák znie slovensky. Gauner je priveľa. Šibal primálo. Zbojník sa mi k HP nehodí. Uličník, loptoš je zas na Draca málo. Spratek je geniálne. Je v tom to rozmaznanie.

Ešte budem premýšľať. (Už som to chcela odoslať, keď ma napadlo fagan)-
  • Elza
    Level 3

Fagan? - A máš to! :lol:
  • ladyF
    Level 2
    príspevkov: 102

fakan, usoplenec...? :lol: