Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Tá búrka v pohári vody sa mi zdala odzačiatku, ale anglický preklad tej frázy bol iný, niečo s teacup. Možno použila shadowbox ako naznačenie že to je niečo väčšie ako pohár. Už vymýšľam, ale nesedelo mi to k tomu, že láska je búrka v pohári vody (teda nič dôležité) a pritom celá báseň je o tom, že práve naopak je strašne mocná.

Ja viem, že sa to prekladá voľne, ale toto nie je niečo ako úvod ku kapitole... ale ten tvoj preklad sa mi strašne páči. Hej, a to it will som trafila, je to ten istý význam.

Mňa na tom mätie, že si vlastne zložila svoju vlastnú báseň.
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Pak to není "bouře ve sklenici vody", ale v "bouře v kostce" - asi jako masox... :lol: A to není moje báseň - to je jasný překlad! (Já přece básně nepíšu.) Občas mám 100 chutí se zeptat autorky, jak to vlastně myslela, některé věty či slovní spojení jsou matoucí i v próze, natož v básni (ať žije "básnická licence").
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.
    po sep.14.2009 - 15:30  
    Ještě mě napadlo, pokud "Storm in Shadowbox" považuješ naopak za něco silného, tak se druhá polovina dá upravit
    ...
    tak mocná je - když na tebe ukáže,
    marně jí budeš vzdorovat.

---
    Taky to nezní úplně špatně, ne? Ale osobně jsem si pod tou "bouří" představila spíš něco jako promítání diapozitivů: vidíš foto krásné bouře, která se tě ale zjevně nijak netýká - tedy přeneseně na lásku: vidím ji okolo sebe, ale to je to, co se děje druhým (čteme o tom v knihách). Až si mě jednou mrška najde... A pak se dějí věci.
    Ale jestli je to správná úvaha, to by nás mohla popostrčit naše beta. :wink:
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

No veď to, za čo to považovať?

Doma si tú pieseň pustím, v robote nemám zvuk. Možno ma niečo napadne.