Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Páni, mne táto téma ušla!!!

mrcha - šťastná čarodejnica prchá (to akože som sa snažila, keďže aj ja chcem niečo :lol:

Že môžem "otravovať" aj ja? Ako prekladáte "the Board of Governors" (alebo ako sa dohodneme, že sa to prekladať bude?" U Medka sú len Governors (Správna rada) ( SR školy, kde bol Lucius). Traja rôzni ľudia to preložili takto:
    disciplinární komisi
    na ministerstvu
    Státní komise

Návrh: disciplinárna komisia Správnej rady, alebo len Správna rada.

Vy ste mi zlatíčka, toto je geniálne, fakt. Nechcete na takéto veci vlastnú tému? Sama viem, ako sa s niektorou vetou trápim hodiny a pritom niekomu inému to napadne za pár minút.
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Výbor správců? - asi bych použila "Správní rada", což jak mne napadá je název nejen orgánu, ale i člena - ta Správní rada i ten Správní rada... :lol:
    V Postřižinách měl tuším pivovar taky Správní radu (které se zodpovídal správce, a která se zodpovídala akcionářům). Takže Správní rada školy...

Ano, ano, ano!!! Založme Fórum překladatelů nebo Překladatelské fóry?!? tongue
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Hotovo, je to verejne prístupné, takže upozorňovať na spoilery.
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Skvělé!!! Jimmi, můžeš sem prosím přeřadit (pro přehlednost) ještě diskuse ze 4. kapitoly AFLNO - trochu jsem to téma rozdrobila... :oops: Omlouvám se a děkuji.