Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Malfoy had never ignored him before, never not sought him out some way before and maybe things had never been normal.

Never so záporom? Nikdy nevyhľadával v tej vete nedáva zmysel. Díky
  • FlorenceMabel
    Level 1
    príspevkov: 39
    Členom od: pred: 14 rok.

Sought je minulý tvar od seek, že? To slovo jsme měli nedávno na angličtině. Kromě významu hledat znamená ještě "usilovat o něco" nebo "usilovně se něčeho domáhat". Snad ti to alespoň trochu pomůže :wink:
  • Jimmi
    Main Admin

Práveže mám dojem, že sa to s never s not neguje
    - Malfoy ho nikdy predtým neignoroval, vždy ho nejako vyhľadal... (vždy si ho nejako našiel...) - takto by mi to zmysel dávalo.
    Ale díky
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Mám dojem, že hovorově se i v angličtině používá víc záporů, ale nenegují se navzájem jako v našich mateřštinách. Vzpomínáš na Pink Floyd? - We don't need no education... :roll:
    V té tvé větě mi to přijde, jako kdyby ho Malfoy nikdy nenechal na pokoji.
  • Jimmi
    Main Admin

Mám dojem, že hovorově se i v angličtině používá víc záporů, ale nenegují se navzájem jako v našich mateřštinách. Vzpomínáš na Pink Floyd? - We don't need no education... :roll:
    V té tvé větě mi to přijde, jako kdyby ho Malfoy nikdy nenechal na pokoji.

b720b8172a="Elza"

Presne. preto mi to nikdy nevyhľadal nesedí - t.j. vždy ho nechal na pokoji (neotravoval ho) - hahaha, keď to dám do záporu, vylezie: nikdy nenechal na pokoji (niekde je zrada v logike ale aspoň to významovo sedí grin)

Díky
  • JaLinn
    Level 1
    príspevkov: 11
    Členom od: pred: 15 rok.

nikdy se mu nevyhýbal ?