@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
Loved Those of Great Ambition Likewise the bears in couples agree.
Začiatok je z: "And power-hungry Slytherin loved those of great ambition." A mocichtivý Zmijozel si cenil ctižádosti. Slizolinčan o moc vždy stál.
Druhá veta: "The rabbits and hares All go in pairs; And likewise the bears In couples agree." (je to z knihy The Eustace Diamonds by Anthony Trollope) http://www.princeton.edu/~batke/trollope/eustace/eust_41.html
Ale nepochopili sme sa. To Loved... je názov poviedky. A to pod tým niečo ako (a medvedi v páre súhlasia). Ako dovetok alebo čo. Nie je to báseň, to by som sem dala. Len dva útržky z dvoch viet, ktoré majú dať nejaký zmysel.
Zatiaľ som dala: Keď milujeme tých ctižiadostivých. Ale čo sú medvede v páre? A páriky medveďov pritakávajú, súhlasia? Ale čo s tým majú medvede? Na Rokforte vôbec nie sú, nie je to ani symbol nejakej fakulty. Nedochádza mi to.
The term "Bears" has been a long standing slang term to refer to any member in law enforcement. The term was originally made popular in America by CB operators.
"Tom, this is Joe, I got a twenty on a couple Bears up here on mile marker 29. Over."
Sú to právnici, teda asi je na to lepší výraz, nejaký slangový, ale toto by mohlo byť ono.
(burzoví) špekulanti? a aby toho nebolo málo pridávam ti tu aj ďalšie významy: http://www.thefreedictionary.com/bear tretí význam (podstatné meno) to likewise by si mohla preložiť aj ako "vrana predsa k vrane sadá" čo povieš?
Widow Machree, the summer is come, Och hone, Widow Machree, When every thing smiles, should a beauty look glum, Och hone, Widow Machree, See the birds go in pairs, And the rabbits and hairs— Why even the bears Now in couples agree, And the mute little fish, Though they can't speak, they wish, Och hone, Widow Machree ! Widow, &c
Ctižiadosť má rada spoločnosť Vrana predsa k vrane sadá --- Keď milujeme tých so smelými plánmi nemôžeme si skrátka pomôcť --- Ctižiadostivých ľudí je ľahké milovať - s tým by súhlasil hockto --- Všetci obdivujeme tých, ktorí sa neboja svojej veľkosti na tom sa určite zhodneme . . . netuším. vážne.
Preložila si to nádherne ale ako názov poviedky sa musí použiť niečo iné. Ale díky
Prelistovala som tú poviedku ďalej, to s tými medveďmi je akože názov kapitoly. Takže nič spoločné s názvom poviedky nemá. To som ja doplietla, zdroj nie je moc prehľadný, tak som sa pomýlila. Ale aj tak to logiku nemá.