@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
Hledám nápady, jak naložit s oblíbeným dovoláváním se Boha případně Merlina. U Boha je to jasné.
Oh God! For God's sake! Kristepane! Pro Kristovy rány! Pro Boží umučení! Pane Bože! Božínku! Ježíšku na křížku! ...apod.
u Merlina je situace horší... :roll:
Oh Merlin! For Merlin's sake! ...tady se nelze dovolávat ani Kristových ran, ani jeho neblahého konce. Co s tím? Zatím mě napadlo (vycházíme-li z legendy o Merlinovi, že dožil "zazděn" v jeskyni): U Merlinovy jeskyně!
...samozřejmě existuje Sorakino (?- doufám, že si to pamatuju dobře, kdyby ne, omlouvám se) zvolání: Merlináčku!, kteréžto považuji za geniální počeštění.
Prosím pište nápady, vítám cokoliv. Pokud má někdo načtené pověsti o rytířích kulatého stolu a o kouzelníku Merlinovi, ať mi sem klidně hodí stručný výtah děje, obzvláště toho závěrečného. Pro Merlina závěrečného. Mám nějaké mezery... :oops:
Díky, crazyiiii. Ono v kánonu se Ron dovolává lecčehos - třeba Merlinových špinavých spodků, pokud si dobře pamatuju. :lol: Spíše mi jde o překlad vět, kdy je prostě "God" bez invence nahrazeno "Merlin". Protože situaci, kdy v doslovném překladu ...zakoulela očima a řekla:"Ó, Bóže!", by člověk píšící česky popsal ...protočila oči a prohlásila: "Ale božínku!" A pokud mi tam v originále zamění autor "Oh God" za "Oh Merlin", tak jsem... víš kde. :roll: Nepoužiji-li Sorakino "Ale merlináčku", tak my zbývá... co? "Ale Merlínku" tam dát nemůžu, protože to by se čtenáři divili, proč se postava dovolává merlíku. Takže vážení, pište, pište, sbírám nápady!
U Merlinovy berly! Sladký Merline! (tónem typu 'svatá prostoto') ??? Merlinova noho (proč se vlastně říká 'Kristova noho'?)
Dnes som mala: Vďaka Merlinovi - She was still in her house, thank Merlin. Ja len nech je to v kope, toto sa zíde.
Neviem, Oh God by som dala, ach bože, (ale božínku nemáme) a potom U Merlina! Ups, dodatočne zisťujem, že niečo podobné máme.
Ak ti to na niečo bude (červeným je základný význam, hrubým varianty toho významu):
1. bože vyjadruje obavu, starosť, bôľ, žalosť, strach, hrôzu, zúfalstvo, prekvapenie, údiv a pod. • božemôj • panebože: bože, božemôj, veď sa odtiaľ nedostaneme; Panebože, kde sa tu berieš? • preboha • kriste • kristepane: Preboha, kristepane, čo nás ešte čaká? • boženku • božičku: boženku, božičku, ale som sa zľakol • prekristapána • prepánajána: Prepánajána, ako si tam vyliezol? • ježišmaria • ježišmária • ježišmáriajozef • máriajozef • šmáriajozef: ježišmária, máriajozef, veď sa môžeš zabiť • prepánakráľa
2. dajsamibože vyjadruje zľahčovanie, pohŕdanie • dajsamisvete: dajsamibože, dajsamisvete, trocha vody ti neublíži • nevídali • je tam toho: nevídali, trocha odreté koleno a toľko kriku; je tam toho, taká choroba • no bože • no veru: no bože, veď ti z nosa neodhryzne; no veru, toľké hrdinstvo • láry-fáry • trci-frci: láry-fáry, trci-frci, veď ma nepoznajú • hja • hjaj • ejha: hja(j), ejha, veď sa už odtiaľ dajako dostane
3. preboha vyjadruje úpenlivú prosbu, strach, údiv, hrôzu a pod. • prepánaboha • prekristapána • prekrista: Preboha, prepánaboha, dajte mi už pokoj! Prekrista(pána), veď odtiaľ spadne! • bože • kriste • kristepane: Bože, kriste(pane), veď sa môže zabiť! • prepána • prepánajána • prepánakráľa: Prepána(jána), prepánakráľa, čo to robíte? • hovor. expr.: pána • pánabeka • pánajána: Pánabeka, pánajána, čo s nami bude? • fraz.: pre živého boha • pre boha živého
Varianty pre Merlina: môjtyMerlin, Merlinove gule, U Merlina, ale Merlináčku je dokonalé
Ty chceš tú druhú variantu, však? Ako zľahčovanie? Merlinove oči? Merlin ma podrž, No Merlin,...