Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• crazyiiii
    Level 1
    príspevkov: 10
    Členom od: pred: 14 rok.

Pro pochopení vkládám i s kontextem.. ?Můžete mi někdo poradit? Nějak se s tím nemůžu poprat:/

Spend a little more time with him before he disowns me..." She turned, and on seeing Harry's frown, she gave a feeble smile. "Joking. I know he wouldn't do that. But--oh, Harry. The way he goes on, sometimes. Did you know that his best friends arrested him? Not your mum--she was on holiday. And these so-called 'friends' treated him like any other criminal.[/i]
  • Rapidez
    Level 2
    príspevkov: 133
    Členom od: pred: 17 rok.

Neznám úplný kontext, ale - "to bys nevěřil, jak někdy dokáže žvanit a žvanit".
  • crazyiiii
    Level 1

Díky!! Něco v tom smyslu mi napadlo, ale nebyla jsem si jistá, když jsem četla dál - friends arrested him, treated him like a criminal.. Tak to nějak to zabalím do smutnějšího kabátu asi:D

DÍKY moc: ))
  • Rapidez
    Level 2
    príspevkov: 133

Vnímám to dvěma způsoby; buď je její otec nehorázně užvaněný, a proto bude těžké mu to říct, pořád si mele to svoje dokola a dokola. - Anebo jsem se dívala a ono by to mohlo být "Nevím, jak to dokáže snášet. Nevím, jak dokže jít dál. To, jak to s ním teď jde...." Ostatně, ty znáš všechny ty postavy, ale musíš uznat, že to, co všechno Harrymu říká je blábolení. (Třeba to "And he won't talk about prison; I've tried asking him" co je o kus dál, by spíš naznačovalo druhnou možnost...)
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291

Nemůže to být něco typu "jak se (stále/běžně) chová"...? - Nemusí se to vztahovat jen k mluvení, může to všeobecně charakterizovat způsob, jakým dotyčný působí navenek... :roll: Ale samozřejmě neznám celý kontext, tak nevím.
  • crazyiiii
    Level 1

no nakonec se podle kontextu kloním k tomu,že to vyjadřuje, jak pristupuje k životu od té doby, co ho pustili z vězení.... že se s tím nedokáže vyrovnat:) Musím jen vymyslet jak to vyjádřit v té jedné větě..:D Zatím jsem si to tam nechala nepřeložené a vrátím se k tomu, i když mi to pořád vrtá v hlavě..:D
    Děkuju za nápady: ))