Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Draco was greatly in favour of trauma. He was also greatly in favour of servants.
    He wanted to be traumatised as little as he wanted to perform menial chores like making beds, scrubbing floors or doing his own homework.

in favour of je predsa kladný význam, že bol zástancom...

Po bete to mám takto, ale nepáči sa mi to služobníctvo.

Draco nebol veľkým zástancom traumy. Tiež nebol veľkým zástancom služobníctva.
    Chcel byť traumatizovaný tak málo, ako chcel vykonávať podradné domáce práce, ako ustielanie postelí, drhnutie podláh alebo robenie domácich úloh.

Díky moc.
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Draco was greatly in favour of trauma. He was also greatly in favour of servants.
    He wanted to be traumatised as little as he wanted to perform menial chores like making beds, scrubbing floors or doing his own homework.

d4356758be="Jimmi"

Doslovně:
    Draco věděl, že být traumatizován má své výhody. A sluhové také nejsou bez výhod. (Hm, tady bych logicky řekla, že mít sluhy má své výhody... ale už by to nebylo doslovně.)
    Však být tramatizován se mu chtělo asi tak stejnou měrou jako dělat podřadné práce typu stlaní postelí, druhnutí podlah a sepisování vlastních domácích úkolů.

Není to trošku ironická úvaha? Že když bude traumatizován, tak se o něho postarají a nebude muset jako každý jiný řádný bradavický student stlát vlastní postel, psát své úkoly... a tak? :wink: Leč s tím, že opravdová tramatizace rozhodně nevyváží 'výhody' plynoucí ze zbavení se každodenních povinností.
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Díky. Stále je to divné, ale ako si to opakujem, menej mi to vadí.