@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
No tak som sa nudila a našla som jednu mangu - dievčenská alias romantika (asi ) a je po ang... tak som sa rozhodla ju preložiť, lenže moja angličtina je na...hm...základnej škole a niekotoré pojmy a vety...atď...nechápem Tak som sa chcela opýtať či by my s tým niekto nepomohol :oops: ďakujem... Ešte ma môže nachádza pod prezývkou Ađa_BoOmBáC...keby niečo som to je
No, nechci nějak rýpat, ale možná, že by sis to mohla nejprve přečíst celé a pak zkoušet najít vhodný způsob překladu - třeba to s tím busem je dále vysvětleno na stránce páté první kapitoly... a o té skupinové chlastparty se zmiňují hodněi v druhé kapitole (dál mě číst nebavilo, sorry).. prostě to chce asi spíš přečíst a udělat si představu o čem to je a pak budeš lépe vědět, který význam slova upřednostnit. (Ale jinak držím palečky - hlavně pokud je to jeden z tvých prvních překladů a hned manga.) >.> A kdybys potřebovala ještě nějaké výrazy, klidně se sem dotazuj - co víme (snad) zodpovíme...
No v tej mange je potom vysvetlené o znamená GOUKON: -> Boy date girl, boy and girl brings onw friends for group blind date. -> Chlapec a dievča, ktorý sa poznajú, privedú svojich priateľov, ktorý sa navzájom nepoznajú.
Môže to byť aj tak preložené?
A toto:
No than´s! I think i´ll pass!
V preklade: Nie ďakujem! Myslím, že sa pôjdem radšej prejsť!
Ehm ehm, copak jsme si řekly? Že na to, abychom ti tu poradily, tak potřebujeme znát kontext (stačilo by říct, že se to nachází na patnácté straně prvé kapitoly). A pak pozor na překlepy - to, co jsi napsala, by se dalo taky pochopit a přeložit jako "už žádné 'potom', myslím, že omdlím (teď)"... jenomže ono to ve skutečnosti navazuje na předchozí větu (Karin tam s námi musí také jít!) a Karin na to říká: ne, díky, nemám zájem/něco takového si kidně odpustím/ bez toho se obejdu/ to mě neláká/ to bych vynechala/.../ Takže pozor na souvislosti (A jak to někam budeš publikovat hoď sem lik, ať se taky můžu kouknout, ju?)
Uf, ospravedlňujem sa no asi som spomínala, že aj keď chodím na strednú tak moja angličtina je na hm...základnej škole??? v päťke??? no asi tak... Hej, hej súvislosti sa posnažím a link potom hodím
Však v pohodě; kdyby zase nastaly nějaké problémky, ptej se. A s tou školní angličtinou - no nevím sice, co máte za učebnice, ale angličtinu jsem se já osobně naučila díky mimoškolním kurzům, lásce ke čtení (a překládání) a pevné vůli. Youtube taky hodně pomohla. Škola mě nenaučila prakticky nikdy nic - třeba teď se na gymplu učím německy čtvrtým rokem a nedokážu přečíst ani hloupou fanfikci. :/
No aj ako kedy...málokedy no...som sa len chvela opýtať či nevieš prečítať na strane 25 slovíčko - v poslednom okienku to drobné písmo (asičo si on myslí) ... Look! She´s too ... Buď je to SUY alebo SLIY...vôbec netuším! A ešte v kapitole 42 keď on hovorí...nie som si istá prekladom... Počúvaj, ak teraz odídeš zničíš všetku zábavu, a tí chalani čo si myslíš, že si budu myslieť keď tak náhle odídeš a nebudeš sa cítiť ešte horšie?
* polyká několik slov * Tak to první vypadá jako SHY - stydlivka, stydlivá. A to druhé je kapitola PRVNÍ, stránka 42 (ehm, ehm - kapitola 42 začíná úvodní stranou osmého výsitsku...) tady mean = hrubí, neotesaní, zlí, sprostí, hanební, nezdvořilí... takže e-x-t-r-a volný překlad: Hele, je fakt, že ti kluci na tebe byli docela hnusní, ale jestli to teď najednou zabalíš, budeš se beztak cítit ještě o to hůř, ne? Tak luštění zdar!