@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
But Hermione reminded herself that it wasn't just physical or emotional pains that had settled into the very core of her soul; there were growing pains there, too. They had always been there, lurking, disguised as either physical or emotional pain—or maybe they were a component of those two kinds of pain. She didn't know, but in the end, growing pains had played a huge role in her journey. In the end, growing pains had brought her to the place where she was today.
Podľa slovníka: growing pains → bolesti v končatinách → ťažkosti rastu
Našla som ešte: Kniha: Hořké zrání Adriana Molea Growing pains of Adrian Mole
Aké mohla mať bolesti? Dospievania? Má dvadsaťpäť rokov.
Pri prvej vete som dala narastajúce bolesti, ale ten zvyšok to vylúčil.
První nástřel: Ale Hermiona si připomněla, že bolest, která se jí usídlila snad v každém koutě její uboleného srdce, neměla příčiny pouze tělesné či duševní - byla to svým způsobem i krize dospívání. A ta byla přítomná vlastně neustále - nenápadá, hnusná, zraňující spíš duši, než city... ale možná, že se jednalo o kombinaci toho všeho. Nejprve si to ani neuvědomovala, ale snaha doopravdy dospět nakonec hrála v Hermionině cestě (návratu do Anglie ?) tu nejdůležitější roli. A ve finále ji dovedla až tam, kde byla mladá žena dnes.
Opravdu si myslím, že jde o krizi/bolest dospívání - Hermiona se chová velice dětinsky, zvláště v posledních kapitolách. Kdyby odkryla karty a postavila se čelem faktu, že měla dítě (ona se staví čelem spíš k tomu, že ho ztratila, ale to, že ho měla... :roll: ), nebyla by vydíratelná. Emocionálně ani fakticky. Hermiona opravdu potřebuje DOSPĚT - což nakonec není odvislé od věku, že... :o
Si poklad, stačilo mi síce preložiť len to spojenie, ale takto ešte väčšia vďaka. Včera mi to išlo ako na drátku, spravila som tretinu ďalšej polky tak, že ju nebudem musieť moc upravovať (nejako ma kopala múza a celá je takáto rozjímacia) a ako som sa dostala k tomuto, zasekla som sa a musela som skončiť.
Ešte raz díky. Kríza dospievania. Len som si chcela potvrdiť význam, ešte budem premýšľať, synonymum je aj dozrievanie... uvidím. Díky moc.