Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Čo mal na sebe:

After all, he was currently wearing dark blue tailored jeans and a plain green v-neck sweater with the collar of his white button-down showing; his brown blazer rested on the back of his chair.

Chýba mi tam shirt, to showing znamená, že mu vykúkal límec alebo je to kus oblečenia. Díky.
  • ladyF
    Level 2
    príspevkov: 102
    Členom od: pred: 17 rok.

že mu koukal límec, asi nějak takhle http://styleclone.com/wp-content/uploads/next-v-neck-sweater_3500-300x300.jpg

měl na sobě svetr s výstřihem do vé a límec jeho košile mu čouhal ven
  • Jimmi
    Main Admin

že mu koukal límec, asi nějak takhle http://styleclone.com/wp-content/uploads/next-v-neck-sweater_3500-300x300.jpg

měl na sobě svetr s výstřihem do vé a límec jeho košile mu čouhal ven

a1422c9843="ladyF"

Približne mi to došlo, ale kde z toho vyplýva košeľa? button-down? Alebo jej tam fakt chýba shirt. Díky.
  • ladyF
    Level 2
    príspevkov: 102

ha, já si toho chybějjícího shirt ani nevšimla... zkusila jsem dát do vyhledávání obrázků na googlu jenom button-down a našlo mi to normálně košile, takže to možná fakt říkají bez shirt... a jestli ne, tak ji tam to shirt prostě chybí a basta grin
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291

Vrr, teď jsem psala odpověď a spadl mi prohlížeč.

White button-down (nebo bez pomlčky White button down) = košile
    Samotné button-down znamená nejen zapnutý, ale také úpravný, upravený, uhlazený... apod. Prostě česky kravaťák, popř. bílý límeček... (označení osoby)

V tomto případě mu opravdu vykukoval límec košile.
  • Jimmi
    Main Admin

Díky, ešte som sa s tým nestretla, určite sa to bude hodiť.