@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
Já bych to taky četla Snejpí, proto píšu všude jen jedno e... ale je to nespisovné. Ovšem vzhledem k dalším hrůzám, co nám pan Medek vyvedl... Hodila by se mu taky nějaká ta beta, co by mu všechna ta jména sjednostila ve všech dílech. Já se klidně hlásím dobrovolně a udělám mu tam pořádnou čistku! :lol: Správně by to určitě mělo být Severe, Sirie, Reme, Lucie... A taky třeba Albe! Příště až bude překládat, měl by si napřed vzít do ruky nějakou tu mluvnici češtiny. :evil:
A v 7. díle - v lese - prý "vydechl: 'Ano.'" !!! Jen si to zkus. Já tedy umím vydechnout Jo nebo Je, ale rozhodně ne Ano... I když uznávám, že překlad byl dělaný pod velkým tlakem a ve spěchu. Ale chtělo by to řádně obetovanou reedici!
jo, v SJ se mi zase líbí metlobal - to nemá chybu! (zkus se psát s famfrpálem) zápis - v jedné kapitole, co jsem překládala, se děj točil okolo Percyho Weasleyho - po chvíli jsem měla dojem, že kdyby nezemřel dobiju ho osobně! To to má pořád vypisovat! :twisted: I proto lobbuju za překlady. Jmen zvláště. :wink:
Ešte som tak uvažovala, pri tom pravidle, že všetky cudzie mužské mená končiace na us sa skloňujú tak, že ono us odpadne (Severa, Siria, Rema...), koľko takýchto mien je v HP: Severus Sirius Regulus Remus Lucius Albus Argus (ešte niečo?) :roll: Napadlo ma, pri väčšine z nich by som to skloňovanie prežila, ale potom som si predstavila, ako niekto povie "Zavolaj Alba" a predstavila som si fotografie. Alebo Arga, to by som si zase mýlila s menom "Argo". :twisted: Z tohto dôvodu v podstate toto česko-slovenské (hlúpe) pravopisné pravidlo obchádzam.
Koncovka (nejen) -us se mění jen u jmen "antického" původu, jejichž skloňování je dané jejich historií. Takže např. u jména Remus je skloňování Rema, Removi bez diskuse. U jmen nových (Severus...) to je napováženou. (Tuším, nejsem študovaná češtinářka.) Dle mého názoru by se jména historicky nedoložená měla skloňovat dle obvyklých obecných pravidel. Toto skloňování není československou specialitou právě proto, že vychází z původního skloňování (latinského) a je tedy v čestině doprovázeno výjimkou z obecného pravidla skloňování. Asi aby to latináře a ostatní klasické vzdělance netahalo za uši... :roll: Takže také planeta Mars se správně skloňuje Martu (ne Marsu!)... atd., pročež máme Marťany (a ne Marsany). :wink: A Martova pole...
Zaujímavé, ja som sa v pravidlách slovenského pravopisu nedopracovala k obmedzeniu na latinské mená. 8O Hm, ono je to vlastne jedno, aj tak si robím po svojom. :twisted:
A ešte ma napadlo: Severus nie je latinské meno? 8O Veď bol nejaký rímsky cisár toho mena (Lucius Septimius Severus myslím... é, teda vlastne Wikipedia myslí. :roll:). :
No, ja som už niekde písala, že s Maršou sa zmierim, priznávam, že o to priezvisko mi až tak nešlo, aj keď anglický a slovensko-český mix... no ale hlavne mi vadila tá Maryša, ono ako nápad je to zábavné, ale v praxi... br. :twisted: