Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

The entire flock of redheaded Weasleys was there, plus Harry of course, and all the Weasleys’ various significant others.

Mohol by mi niekto preložiť tú vetu. Ide mi o ten koniec. Hlavne to neviem pochopiť. K čomu patrí to others? Resp. to Weasleys' ?

... boli tam Weasleyovci ... a všetci tí Weasleyovcov rôzni dôležití známi (ostatní?)
    alebo to má byť a všetci tí ostatní rôzni dôležití Weasleyovci.

Neznášam, keď niečo nepochopím... Díky moc.
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Bylo tam celé stádo rudovlasých Weasleyových, samozřejmě i s Harrym, a různí Weasleyovým drazí.
    ... pokus. Neber mne za bernou minci. Musela bych vědět, o jakou akci se jedná. Ale čekala bych, že se hřmící stádo dovalilo i s "přidruženými" rodinnými příslušníky...
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Ide o svadbu. Ja som to tiež tak pochopila, len to others mi nešlo do hlavy (mátalo ma ostatní Weasleyovci, ale to by nemohli byť červenovlasí, že :evil: ).

Ako si prišla na to: drazí?

Díky moc.
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Jestli je to svatba, tak to odpovídá. Předpokládám, že základ stáda tvoří rudovlasí Weasleyovci + Harry a dále je stádo doplněno partnery "základních kusů" - manželkami, manželi, přítelkyněmi... atp. Prostě že každý dorazil s doprovodem (tedy předpokládám, že se "svým drahým/drahou"). Věta je stavěná, že dorazili rudovlasí + "others".

Tedy rudovlasí Weasleyovci všichni, Harry taky + různí jim drazí. Significant = důležitý, v češtině přeneseně i drahý.