Preklady fanfiction Harryho Pottera

Len pre našu zábavu a poučenie.

Diskusné fórum

• Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 966
    Členom od: pred: 18 rok.

Skvelé a ešte je to aj v češtine. Díky aj za kometu.
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

...tak mne ještě nad ránem napadlo, že je-li Snape hodně rozčilen, pak ve výše uvedené větě by bylo na místě nahradit slovo "díky" slovem "vinou", tedy "vinou (velké dávky) štěstí"... :wink:
  • kometa
    Level 1
    príspevkov: 37
    Členom od: pred: 16 rok.

...tak mne ještě nad ránem napadlo, že je-li Snape hodně rozčilen, pak ve výše uvedené větě by bylo na místě nahradit slovo "díky" slovem "vinou", tedy "vinou (velké dávky) štěstí"... :wink:

ac1f19604b="Elza"

Díky moc za tvůj návrh překladu, je úplně SUPER! Jimmi měla pravdu, jsi borec grin On na něj Snape není naštvanej, je to jen takovej povzdech - v závěrečnej bitvě hodně pomohl Harrymu v tom, aby porazil Voldemorta a teď se mu nelíbí, že je taky počítanej za hrdinu a je tím pádem ve stejný "partě" jako Harry. Ale skutečnej vztek už na něj nemá, jsou víceméně usmířený. Spíš ho rozčiluje Brumbál, který mu říká "hrdino" a stále mu nabízí bonbóny a rozjařeně s ním štěbetá - známe Brumbála, že? :lol:
  • kometa
    Level 1

No, přišlo mi, že to máte moc hezké, ale když mne tu Jimmi přímo vyvolává, tak se ještě pokusím:
    Boy-Who-Annoyingly-Lived = Zatracený-chlapec-který-přežil (takhle část je mi víceméně jasná) Nebo: Chlapec-který-zatraceně-přežil

Chlapec-který-zatraceně-přežil-díky-třem-prdelím-štěstí

... volím ostřejší slova vzhledem k ostřejším slovům originálu. "Dítko štěstěny" se samozřejmě dá vyjádřit i uhlazeněji...
    (Předpokládám, že "With-Horseshoes-Up-His-Ass" znamená něco v tom smyslu, že mu "padá karta", popř. "jde osud na ruku" apod.)

fff765ac71="Elza"

Možná si dovolím slovíčko zatraceně nahradit něčím jemnějším, protože Severus je v podstatě rád, že Harry přežil, ale tři prdele štěstí mě fakt dostaly do kolen! :lol:
  • kometa
    Level 1

Anebo ne, nechám to tak grin
  • Elza
    Level 3
    príspevkov: 291
    Členom od: pred: 17 rok.

Jak je libo: je to Tvůj překlad... smile Otravný-chlapec-který-přežil... To by asi taky šlo. K "zatraceně" mně napadlo jen "infarktově", ale to se nehodí ke Snapeovi.
    Díky za pochvalu - měla jsem strach, že mne s tím spíš vyhodíš... shades

...v rámci kontextu ...spolu s Otravným-chlapcem-který-přežil-díky-třem-prdelím-štěstí... jo, to asi půjde tongue
  • kometa
    Level 1

Jak je libo: je to Tvůj překlad... smile Otravný-chlapec-který-přežil... To by asi taky šlo. K "zatraceně" mně napadlo jen "infarktově", ale to se nehodí ke Snapeovi.
    Díky za pochvalu - měla jsem strach, že mne s tím spíš vyhodíš... shades

...v rámci kontextu ...spolu s Otravným-chlapcem-který-přežil-díky-třem-prdelím-štěstí... jo, to asi půjde tongue

66c34e850c="Elza"

jo, to je ono grin