@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
Jediné, co jsem našla by znělo takhle nějak: Chlapec-Který-Trapně-Přežil-S-Podkovami-Na-Prdeli (ass jako americký vulgární výraz pro arse) ale to mi zní fakt divně
Ahoj, v akej je to súvislosti? Je to posmešný výraz na to otrepané Chlapec, ktorý prežil.
A už som si to našla, to si myslí Snape, nie?
He had never for a single moment believed that he would survive the final battle. Waking up to discover that he was, indeed, still alive, had been a shock. The fact that he was being billed as a hero, along with the Boy-Who-Annoyingly-Lived-With-Horseshoes-Up-His-Ass, was a hitherto entirely unwanted addition.
horseshoes - házení kroužků (nebo podkov na tyčky)
Severus o něm přemýšlí - jak jinak, ne moc nadšeně našla jsem, že With-Horseshoes-Up-His-Ass znamená very lucky, always winning. Myslíte, že by tedy mohl překlad znít Chlapec-Který-Vždy-Zvítězí-Opět-Trapně-Přežil? Nebo tak nějak?
Chlapec ktorý protivne prežil aby bol osinou v jeho zadku
Chlapec ktorý prežil ako protivná osina v jeho zadku
horseshoes (used with a sing. verb) A game in which players toss horseshoes or horseshoe-shaped metal pieces at a stake so as to encircle it or come closer to it than the other players.
Chlapec ktorý ako natruc prežil aby mu trčal za zadkom. Chlapec, ktorý otravne prežil, aby mu strpčoval život.
(neviem, či sa ho chce podľa deja zbaviť, ale Harry sa nedá),
Nechce se ho zbavit a už k němu ani necítí zášť, zavládlo mezi nimi víceméně příměří, spíš to vnímám tak, že Severusovi leze na nervy, že by měl být počítán do party hrdinů vedle Harryho...
Severus o něm přemýšlí - jak jinak, ne moc nadšeně našla jsem, že With-Horseshoes-Up-His-Ass znamená very lucky, always winning. Myslíte, že by tedy mohl překlad znít Chlapec-Který-Vždy-Zvítězí-Opět-Trapně-Přežil? Nebo tak nějak?
ab6fb6f299="kometa"
Ak je to tak, Chlapec ktorý otravne s veľkým šťastím prežil
Chlapec ktorý ako na truc s veľkým šťastím prežil
Fakt netuším, vynechaj a potom sa k tomu s odstupom vráť. Možno sa niekto ozve, Elza je na toto macher.
No, přišlo mi, že to máte moc hezké, ale když mne tu Jimmi přímo vyvolává, tak se ještě pokusím: Boy-Who-Annoyingly-Lived = Zatracený-chlapec-který-přežil (takhle část je mi víceméně jasná) Nebo: Chlapec-který-zatraceně-přežil
... volím ostřejší slova vzhledem k ostřejším slovům originálu. "Dítko štěstěny" se samozřejmě dá vyjádřit i uhlazeněji... (Předpokládám, že "With-Horseshoes-Up-His-Ass" znamená něco v tom smyslu, že mu "padá karta", popř. "jde osud na ruku" apod.)