@Dobby Díky. Povedala by som ti, že s webnode je to rovnaké riziko, ale alternatíva asi nie je. Vlastné stránky (ako vo vlastnej správe) je ešte horšia nočná mora. Založila som ti tému, kľudne tam daj názov a odkaz, že dokonečné. Ak sú niektoré v stiahnutiach a nahodíš ich, treba upozorniť v komente pod tým. Zmením odkaz. Veľkú výdrž pri nahadzovaní.
lucy1988 ahoj tu Dobby, poviedky su v bezpeci u mna, len riesim kam ich presuniem, kedze webgarden vypli. Daj mi trochu cas, aby som to vyriesila a nasledne dam vediet, kde ich najdes.
Prosím prosím, máte někdo link na stránky, kde je Vanity od Wartcap? Prohledávala jsem Ostružinku a tam jsou jen 3 kapitoly. Nebo nemáte ji, prosím, v pdf na poslání? Dík.
Jinak pokud si někdo založí na AO3 účet a pošle mi přístupová hesla k němu, jsem ochotná po večerech nahrát obsah sama. Už jsem to takhle udělala za Adelaine a TruTru. Ty jsou mi ale blízké. Chápu, že každý mi přístupová hesla svěřit nechce. Ovšem bez nich to nejde, no.
Ještě stojí za zmínku. Normálně na AO3 může fanfikci nahrát jen autor fanfikce nebo autor daného překladu (s povolením předpokládám), nicméně s povolením správce archívu se lze zapojit do akce Open Doors a přesunout celý archív. Je to teda na dlouhé lokte, s bedrníkou takhle už měsíce "přesunujeme" Elysejský klíč a pořád nejsou všechny formality vyřešeny. Oni totiž podniknou kroky, aby autory všech fanfikcí kontaktovali a autoři proti tomu mohou protestovat, ale pokud se neozvou, předpokládá se jejich souhlas.
Potřebuji najít adekvátní zesměšnění, kterému budou všichni rozumět.
"Well, Mr Malfoy," he said, his voice soft but carrying decisively across the now silent room. "If you wanted to tell me that your mother stole your underpants and the weasels are coming, you could have just done it in English."
„Nu, pane Malfoyi,“ pravil do teď již ztichlé síně hlasem tichým, ale rozhodným, „jestli jste mi chtěl oznámit, že vám matka ukradla spodky a že se blíží lasičky, mohl jste to udělat anglicky.“
Remus zde odkazuje, jak zjistila arabeska, na tzv. ferret-legging https://en.wikipedia.org/wiki/Ferret-legging A protože ve zdejších zemích nestrkáme fretky do spoďárů coby soutěžní hru, potřebuji vymyslet adekvátní posměšek. Arabeska navrhuje něco alá blondýna. Pomůžete?
Tak mě teď napadlo něco ve stylu: "...jestli jste mi chtěl oznámit, že vám matka neposlala sovu a došly vám zásoby odbarvovacího lektvaru na vlasy, mohl..."
V pondělí dopoledne mi to nemyslí, takže jen: Jestli jste mi chtěl oznámit, že jste nepřišel na vyučování, protože jste si nutně potřeboval vyměnit spodky... Ale nevím, k jaké to má být situaci?
A jo, to může být důležité. Je to začátek školního roku, studenti přicházejí do Bradavic, chystá se hostina. Šlo by...že nemůžete přijít na hostinu, protože nutně potřebujete vyměnit spodky... líbí se mi to, protože to naznačuje, že přes Dracovo rádoby sebevědomé chování se při pohledu na Remuse - vlkodlaka - pos...
..."If you wanted to tell me that your mother stole your underpants and the weasels are coming..."
cddfa0c3bb="Lupina"
Jestli to dobře chápu, tak téměř doslovný překlad by byl "...snažíte se mi (tím svým blábolením) naznačit, že vám matka kamsi zašantročila spodky a vtipálci se už blíží..." (weasel jako vtipálek poměrně drsného rázu). Jak zní předchozí konverzace? Nešlo by na to něco naroubovat?
- zapomněl si galeony na jízdenku a vlak už vjíždí do nádraží - začalo pršet a všiml si, že nemá deštník - chtěl si přivolat, vykouzlit (cokoliv) a až teď zjistil, že si zapomněl (zastlal) hůlku - šel vyzvat dámu k tanci a zjistil, že je místo v polobotkách v bagančatech (či ponožkách)
cokoliv pitomého, nač člověk přijde až ve chvíli, kdy to potřebuje - znáš to, až když stojíš před člověkem, co mu něco neseš, tak si vzpomeneš, žes to zapomněla na stole... takových věcí se člověku (zvláště mně) v životě stává... něco co nejde okamžitě napravit, ale musí se kreativně ukecat - případně to hodit na nejbližší autoritu (matku, Snapea, kohokoliv...)
Situace je asi takováto. Studenti se šinou vstupní síní, Remus jde po schodech do Hlavní síně a cestou jej sleduje studenstvo. Někteří ho vidí rádi, jiní ne:
Remus sighed again. First Snape. Now Malfoy. Oh joy. "Dumbledore must really be scraping the barrel. What's the matter – did they run out of human candidates?" Ah, Draco Malfoy. Subtle as a Hungarian Horntail and with almost as much charm. ... ... He kept walking. "Don't want to answer that one do you?" Malfoy's voice had risen in pitch. "Or maybe you don't understand what I'm saying at all? Perhaps I should be speaking to you in your own language." A mockery of a howl chased through the air, whooping and echoing across the Entrance Hall to skim past Remus. He stopped. Slowly, he turned to look back over his shoulder. Malfoy was standing in the centre of the chamber, shadowed by Crabbe and Goyle, his hands on his hips as he grinned triumphantly at his teacher. Remus simply smiled. "Well, Mr Malfoy," he said, his voice soft but carrying decisively across the now silent room. "If you wanted to tell me that your mother stole your underpants and the weasels are coming, you could have just done it in English."
Myslím, že tady šlo fakt o ty fretky(lasičky) s ohledem na spodky a že je to drsná hra drsných hochů. Ale to je jedno. Stejně tam potřebujem něco, čemu budem rozumět. Remus prostě musel Malfoye pořádně usadit. Denicin návrh se mi zdá adekvátně "drsný".