Před nedávnou dobou se v diskuzi mihl odkaz na povídku "When a lioness fights". Byla by škoda, kdyby povídka zapadla, a proto dávám odkaz sem. Povídka je v nagličtině, ale čte se poměrně dobře, protože (nebo možná přesto že) autorka není rodilá mluvčí. Je ovšem nekřesťansky dlouhá - 80 kapitol, víc než 400 tis. slov. I tak si myslím, že stojí za přečtení a doufám, že někomu i za přeložení. (Už je přeložená do němčiny, francouzštiny i španělštiny). A něco k ději? Povídka místy vyžaduje silný žaludek a i když ke konci autorka sklouzla k romantice, není to přehnané. Dějem navazuje na Fénixův řád, čili žije Remus i Brumbál. Hlavní postavou je Hermiona, která dokáže na cenu neskutečných osobních obětí proniknout do nejužšího kruhu Smrtijedů a připravuje jako dvojitý agent Voldemortův pád. Ale celý příběh těží především z dokonalé psychologie postav a jejich cestě za přijetím skutečnosti, že svět není jen Světlo a Tma a že "zlí" dokáží dělat správné věci a "dobří" umí být krutí..... Původní "Zlaté trio" se rozpadá a z jeho popela povstává nové, ve kterém je Draco Malfoy (mimochodem v tomto příběhu úžasná postava a nechci psát, koho nahrazuje) Nalákala jsem vás? http://www.fanfiction.net/s/2162474/1/When_A_Lioness_Fights
Ahoj, keďže tu je iný poštový program (predpokladám, že v tom príspevku nadtým) si ponechala zaškrtnuté info o odpovediach), zaujíma ma, či ti niečo príde odtiaľto. Sezam.cz má dosť slušnú podporu, takže ak si tam vytvorím účet, môžem sa ich na to spýtať. Daj vedieť, prosím. Díky moc
Ahoj, keďže tu je iný poštový program (predpokladám, že v tom príspevku nadtým) si ponechala zaškrtnuté info o odpovediach), zaujíma ma, či ti niečo príde odtiaľto. Sezam.cz má dosť slušnú podporu, takže ak si tam vytvorím účet, môžem sa ich na to spýtať. Daj vedieť, prosím. Díky moc
ff7aa8a215="Jimmi"
Tak tady odtud mi nepřišlo nic.... Zatracená technika - žije si to vlastním životem. Hm - kdysi jsem přesně o něčem takovém četla sci-fi povídku. Veškerá technika světa se propojila a vznikl gigantický mozek nezávislý na lidech... Ale to nic, to sem nepatří
Od téhle autorky čtu překlad Had I Known, což je naprosto úžasná povídka, takže koketuju s myšlenkou, že bych se do tohohle překladu pustila... Potřebovala bych ale parťáka nebo aspoň betu, je to strašná kláda. A nejdřív musím dodělat Roomies a dvě své rozpracované vícekapitolovky. Tak možná jako předsevzetí do nového roku? Jo a zájemci o pomoc, hlaste se!
Od téhle autorky čtu překlad Had I Known, což je naprosto úžasná povídka, takže koketuju s myšlenkou, že bych se do tohohle překladu pustila... Potřebovala bych ale parťáka nebo aspoň betu, je to strašná kláda. A nejdřív musím dodělat Roomies a dvě své rozpracované vícekapitolovky. Tak možná jako předsevzetí do nového roku? Jo a zájemci o pomoc, hlaste se!
8f9d7d0b41="Jacomo"
Mail na Tvých stránkách je OK? Ráda bych se přihlásila
Nechcela som to písať do SB - ja som sa začítala, ale keď som zistila, že Hermiona je smrťožrútkou v mene Rádu - nie, toto nemusím. Neverím, že by to nejaká žena dokázala. Ale nesúvisí to s pairingom... jednoducho je to pre mňa príliš neuveriteľné a nečítam to ani pri Dramione.
60f79f4795="marci"
Marci, mail platí - ozvi se! Už jsem i psala autorce, ale zatím neodpověděla. Podle informace, kterou mi psala iisis, má Kayly nějaké závažné rodinné starosti, tak přerušila psaní a moc nekomunikuje. Uvidíme.
2e7109faaf="marci"
Marci, mail platí - ozvi se! Už jsem i psala autorce, ale zatím neodpověděla. Podle informace, kterou mi psala iisis, má Kayly nějaké závažné rodinné starosti, tak přerušila psaní a moc nekomunikuje. Uvidíme.2e7109faaf="Jacomo"
Popravdě jsem se ozvala 14.9. (sovicka.jacomo@tajny.cz) pokud nedorazilo, mohu poslat znova a nebo mi napiš rovnou na můj mail (h.marci@seznam.cz)