Diskusné fórum
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 910
    Členom od: pred: 15 rok.
    po nov.06.2023 - 10:57  Jimmi

Ahojte,

vie niekto, čo sa stalo s poviedkami od Losst? Či z blog.cz boli niekam presunuté alebo sa stratili v pieskoch času. 

tu je zoznam: Lekcie máme.  Má ostatné niekto? Podľa popisu vyzerajú zaujímavo.

Dokončené

Včera nie je dnes- romantická poviedka o tom, ako bola Hermiona Dumbledorom poslaná do minulosti- do doby Záškodníkov. No až tam zistí, že nebude také jednoduché sa vrátiť späť. Tak nastúpi do siedmeho ričníku, a pozná nových priateľov i lásku... Hlavné postavy: Hermiona, Sirius, James, Lily, Remus, Dumbledore.
    DOKONČENÁ

Vždy ide len o šach- krátka kapitolovka o troch častiach na pár Hermiona/Draco. Zápletka je jednoduchá a trochu bezpointová- Hermiona má problém, a to ten, že nevie hrať šach. Ron sa jej stále vysmieva, až mu raz v návale zlosti navrhne súťažnú partiu šachu. Ale má to jeden háčik- Hermiona má iba týždeň na to, aby sa naučila hrať hru, o ktorej nemá ani potuchy. Pomohol by jej iba zázrak. Presnejšie niekto, kto vie hrať naozaj dobre, lepšie ako Ron. Niekto ako Draco Malfoy... Ale bude jej Slizolinský princ ochotný pomôcť?
    DOKONČENÁ

Lekcie- poviedka zobrazujúca život Hermiony Grangerovej ako 29ročnej majiteľky najznámejších anglických novín Lekcie. Už 6 rokov si Hermiona udržuje so svojím okolým iba veľmi vlažné vzťahy a je známa svojou prísnosťou a ctižiadostivosťou. No život sa jej začne obracať hore nohami, keď sa do mesta prisťahuje muž, ktorého si kedysi mala brať a zamieša sa do deja aj pán minister.
    Ako sa Hermiona prepracuje svojimi spomienkami(ktoré budú poviedku neustále sprevádzať) na nehodu, ktorá ju takmer pripravila o život a zásadou nezdržovať sa niečím, ako je láska?
    Na knihu nenadvezuje, ani ju nespomína, zmenila len fakty zo sedmičky. Postavy: Hermiona Grangerová, Harry Potter, Ron Weasley, Draco Malfoy a ďalší.A je to(ako prekvapene badám na svojich poviedkach) zase romantika, no bude prikoreňovaná i občasnou psychologickou, temnou a možno aj humornou stránkou.
    DOKONČENÁ

Lúka- poviedka, ktorej dej sa odohráva desať rokov po vyštudovaní hlavných hrdinov. Hlavnou postavou príbehu je Draco Malfoy, ktorý trávi čas v Malfoyovskom letnom sídle. O tom, ako si na ňom kráti čas, prečo na ňom vôbec je a koho stretne v okolitých lesoch sa dozviete pri čítaní tejto poviedky. Žáner? Ťažko povedať, snáď romantika, dobrodružné, trochu horor? Kto vie. Ďalej nebezpečenstvo mojej osobitnej formy Mary Sue. Ale iné obmedzenie nie je.
    Hlavné postavy: Draco Malfoy a ďalší.
    DOKONČENÁ
    I believe in a thing called love- romanticky- psychologická poviedka o jednom ľúbostnom trojuholníku- Hermiona/Harry/Draco. Hermiona nastupuje do posledného ročníku ako primuska, no druhý primus sa jej vôbec nepáči, navyše ju trápi pomyslenie na to, akým smerom sa vyvýja jej vzťah s Harrym. Navyše sa čoskoro po príchode na Rokfort začnú diať čudné veci. Ako to dopadne? Čítajte. (P.S.: Nesúhlasí s knihou)
    DOKONČENÁ
    Smrtiaci bozk- Cygnia je mladé krásne dievča z bohatej anglickej rodiny. No jej život má od šťastného ďaleko. Jej otec je krutý a ona sama je nútená plniť jeho príkazy a vďaka svojej moci ničiť životy ostatných. A raz dostane príkaz, ktorý sa skončí úplne inak, ako očakávala. Ako sa s tým zmieri ona sama, nie to ešte aj jej obeť, Sirius Black?
    Postavy: Cygnia Elizabeth Montespam, Sirius Black... A ďalšie vymyslené a možno aj staré známe postavy:)
    Žáner: Kieho boha? Netuším, proste píšem:))
    DOKONČENÁ
    Pomiešané osudy- dlhšia totálne zamotaná poviedka o osudoch starých, i nových dvoch postáv. Po páde Voldemorta naše trio nastúpilo do siedmeho ročníku. A na školu prišli aj dvaja nový študenti- Gabi a Sebastien Artreovci. Harry zisťuje, že má s Gabi čo- to spoločné, Hermiona zasa za dosť čudných okolností spoznáva Sebastiena, ktorý, ako sa zdá, úplne kašle na pravidlá a je dosť svojrázna osobnosť. Draco Malfoy sa trápi svojimi myšlienkami, tajným citom k Hermione a osudom. Ako zareaguje na nového spolybývajúceho Sebastiena, ktorým nie je nikto iný ako Hermiona, ktorá sa vďaka príťažlivému francúzovi ocitla v jeko koži?
    DOKONČENÁ
    Mea Culpa- Kto je vinník? Je tak ľahké určiť to? A kto sme my, aby sme o tom rozhodovali? Čo sa musí stať, aby sme dostali to privilégium určiť vinníka? A čo jeho trest?
    Rebecce zomreli rodičia, keď mala šesť rokov. O štrnásť rokov neskôr sa vydáva nájsť vraha. No jej cesta sa prepletie s cestou muža, ktorý jej už štrnásť rokov v spomienkach dodáva nádej a silu.
    No nie všetko je také jednoduché a napokon ani Rebeccina voľba vinníka nemá ostať jednoznačná.
    Postavy: Rebecca Minneri/MacLaine, Draco Malfoy a ďalší
    Počet kapitol: cca 10 (pozor, fakt to nebude nekonečné:))
    Žáner: psychologické romantické drama grin (njn, možno)
    DOKONČENÁ
    Melody of the blood- Nová poviedka, ktorej dej sa odohráva počas siedmeho ročníku po boji s Voldemortom.
    Postavy: Dve nové, ktoré sú ústrednými postavami deja, a potom staré známe postavy.
    Možno vás môj príbeh nezaujme, no je to príbeh udalostí, ktoré viedli k tomuto okamihu. Okamihu, ktorý vám snáď ani nebudem popisovať. Za jedno, prezradil by som priveľa a možno by potom tajomnosť môjho príbehu stratila svoje čaro; za druhé, ak budete počas môjho rozprávania vedieť, ako skončilo, možno vám uniknú skutočnosti, ktoré vám pomôžu ma pochopiť.
    Možno nepochopíte. Možno ma budete odsudzovať. Možno ma budete nenávidieť.
    A možno ma budete ľutovať. Boli by ste prvý za celú dobu mojej bezúžitkovej existencie.
    DOKONČENÁ
    Hovorte mi Rose- Rose, ktorá sa prisťahovala z Ameriky, nastupuje do šiesteho ročníka Rokfortu. Stretne nových priateľov i nepriateľov, dozvie sa mnoho tajomstiev ako o ostatných, tak i o sebe.... Viem, popis znie obyčajne, ale myslím, že sa mi zatiaľ úspešne darí písať o jej živote a navyše mám toľko nápadov, že to sa mi už dlho nestalo. V poviedke bude romantika, dobrodružstvo, humor... No, všetko čo sa mi tam bude hodiť:o)
    Postavy: Rosemary Lairová, Remus Lupin, Sirius Black, Lily Evansová, James Potter, Lucius Malfoy.... A ostatní, čo sa pripletú. Každopádne, poviedka má s knihou spoločných iba pár údajov, takže keď narazíte na nezrovnalosti iba si pamätajte, že to je z mojej vlastne šialenej hlavy.
    A počet kapitol: Nekonečná poviedka. EDIT: Teraz už nie, konečný počet je 117.
    DOKONČENÁ