• Fórum překladatelů Kruh VI., kap. 7

Jsem se radila se strýčkem internetem a vymyslel toto: "Znalost Havraspáru, zuřivost Mrzimoru, sebezáchovu Zmijozela ...

sisi pred: 1 deň
  • Fórum překladatelů Kruh VI., kap. 7

Ahojte, nemal by niekto nápad, ako preložiť záver tejto vety?Knowledge of a Ravenclaw, ferocity of a Hufflepuff, self...

JSark pred: 1 týžd.
  • Hľadám poviedku Hladám poviedky z www.sanguis.cz

linaq ďakujem za pomoc.Názov 1. poviedky je "hrát podle pravidel" 2. Forest of mystery od Star Polaris prek...

Ostep pred: 2 týžd.
  • Chyby na stránke nefunguje tlačítko náhľad komentára

Vyriešené. Asi to nikto nepoužíva, bolo to tak tri roky.

Jimmi pred: 2 týžd.
  • Chyby na stránke nefunguje tlačítko náhľad komentára

Teda možno len mne, ale zmizol mi koment (omylom som naň klikla miesto Odoslať), trebalo dať krok späť (šípkou v prie...

Jimmi pred: 3 týžd.
  • Hľadám poviedku Hladám poviedky z www.sanguis.cz

Ta druhá bu mohla být http://www.blesk.xf.cz/povidky/zapovezenci/zapovezenci.htm

lunaq pred: 3 týžd.
  • Hľadám poviedku Pomoc

Harry a Ron se po válce vrátí do Bradavic, ale Hermiona ne. Pošlou jí dopis, aby tento víkend přišla ke Třem košťatům...

Gotics pred: 4 týžd.
  • Voľné preklady a návrhy na dokončenie Návrh na překlad Dear Order(Drahý řáde)

Tak The House of Potter-Greengrass je velmi dlouhé ve wordu ve velikosti 22 to zabere přes 2500 stran. Což je podobně...

moiki pred: 1 mesiac

Toto jsem ještě nečetla. Takže ukládám do pořadníku. Díky za tip. Od autora/ky jsem jeden příběh četla - "The House o...

Lupina pred: 1 mesiac

Toto je příběh, který se mi velmi zalíbil a myslim, že by se hodil pro překlad.Párování je Harry/Dafné.https://archiv...

moiki pred: 1 mesiac
Diskusné fórum
  • Jimmi
    Main Admin
    príspevkov: 929
    Členom od: pred: 17 rok.

Sprostá slova, tělesné projevy a vyprazdňování

Začneme sprostými slovy:
    where the sun don't shine (ass)
    - I'll kick you where the sun don't shine. Nakopu ti zadek.

eff (fuck)
    - Eff off. Běž 'do hajzlu'.

the f-word
    - We don't use the f-word in our home! U nás sprostě nemluvíme (neříkáme 'fuck').

four-letter word
    - His article wasn't published because there were too many four-letter words. Ten článek mu neotiskli, protože tam bylo příliš sprostých slov.

Záchody

bathroom (toilet)
    - Can I use your bathroom? Můžu si u vás dojít na záchod?

number one (pee) used with children mostly
    number two (poop) used with children mostly

- Which one do you need? Number one or number two? Jak potřebuješ? Na malou nebo na velkou?

do your business (poop)
    - My tomcat is always doing his business in the closet. I can't make him use the box. Můj kocour pořád kadí do skříně. Nemůžu ho přinutit chodit na bedničku.

powder one's nose (use the toilet)
    - I need to powder my nose. Potřebuju si odskočit.

be excused (use the toilet)
    - Can I be excused for a minute? Můžu si na chvilku odskočit?

pass wind (fart)
    - It's impolite to pass wind in a public place. Je neslušné pouštět větry na veřejných místech.

be sick (vomit)
    - He drank too much and then he was sick in the rest room. Hodně pil a potom zvracel na záchodkách.